Образование и культура
1494

Florile de pădure


        În fiecare an venirea primăverii este o adevărată bucurie pentru fiecare dintre noi. Natură se renaşte la o nouă viaţă şi frumuseţea ei ne inundă într-un adevărat spectacol de culoare şi miresme. Când întri primăvara într-o pădure, totul te impresionează. Păsările te încântă cu trilurile lor, mugurii copacilor se umplu cu energie și încep să înverzească. Floricelele gingaşe strălucesc printre frunzele uscate de anul trecut în culorile cele mai vii si frumoase. Este o adevărată încântare!
            

                           

 
                                               

     Vioreaua este una dintre cele mai îndrăgite şi mai cântate flori de câmp. O legenda spune că vioreaua nu era o floare, ca acuma, ci o copilă foarte frumoasă: ”Cât timp a trăit maică-să, nu era altă copilă mai iubită şi mai fericită decât ea. Murind maică-sa şi însurându-se taică-său de-a doua oară, vitrega nu putea deloc s-o sufere. Pentru toată nimica o mustra, o batjocorea şi o bătea. Şi azi aşa, mâine aşa, până ce, într-o primăvară, nemaiputând-o suferi, o luă de mână, o duse la marginea unei păduri, şi acolo o aruncă în omăt, cugetând că va degera şi se va mântui pentru totdeauna de ea.
 
                                              

        Şi într-adevăr, copila fiind mică şi gingaşă şi neştiind pe unde să iasă din pădure, să se întoarcă acasă, în scurt timp, tupilându-se sub un tufiş şi adormind acolo, a degerat de frig. Dar ea nu peri pentru totdeauna, ci se prefăcu într-o floricică, căreia îi zicem viorică. Şi de atunci înfloresc viorelele primăvara până ce nu apucă a se duce omătul. Şi deoarece copila avea nişte ochi întunecaţi-albaştri, şi floarea viorelei e albastră”.
 
 
     

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.