Образование и культура
704

Fenomen cosmic văzut în premieră

       Formarea a două planete gigantice care "înghițeau" gaz în timp ce orbitau în jurul stelei mamăa fost observatăpentru prima dată. 

        Acest neobișnuit spectacol ceresc a fost văzut la observatorul din Atacama, Chile, unde telescopul ALMA poate «bate» cel mai departe în spațiul cosmic, potrivit Daily Mail.

         Echipa internaționalăde astronomi a studiat o stea tânără, cunoscutăsub numele de HD 142527, care se aflăla peste 450 de ani-lumina de Pământ.

       Conform teoriilor, planetele gigantice se formeazăprin captarea gazelor de la un disc exterior. «Astronomii au prezis căaceste fluxuri de gaz trebuie săexiste, dar aceasta este pentru prima datăcând am fost în stare săle vedem în mod direct», a spus dr. Simon Casassus, de la Universitatea Chile din Santiago.

«Datoritănoului telescop ALMA, noi am putut săfacem observații directe pentru a ne perfecționa teoriile care privesc formarea planetelor», a declarat Casassus. 

via | www.dailymail.co.uk

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.