Образование и культура
566

Viitorul. Drumurile si energia solara

       Scott Brousseau (Scott brusaw) un inginer electrician din America a dezvoltat un prototip al unui drum inovator creat dintrun panou solar, dupa pararea lui Brusaw aceasta tehnologie ar trebuiu sa schimbe viziuanea asupra drumurilor. Aceasta nu este o glumă și aceasta este doar vârful aisbergului.  În august 2008, in statul Oregon, Departamentul de Transport a instalat o serie de panouri solare cu 1,5 metri lățime și circa doua terenuri de fotbal in lungime, pe soseaua dintre state. Au fost instalate cu scopul iluminarii soselei. Ceea ce econamisea circa 30% din energia consumata de stadiile de iluminare simple.

       Autostrada solara a lui Brusaw pe linga fotoelemente mai are si microscheme si LED-uri. Pe timp de noapte daca pe aceasta sosea va calca cineva el va fi iluminat si la o distanta de citiva metri in ambele directii se va afisa indicatorul de miscorare a vitezei. Adaugarea LED-lor in panourile solare este o solutie extravaganta dar doar la prima vedere.  

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.