Образование и культура
1183

NASA a dat publicității cea mai spectaculoasă panoramă surprinsă pe planeta Marte

 
    Între 21 decembrie 2011 și 8 mai 2012, roverul marțian Opportunity a realizat 817 fotografii ce surprind peisajul unic al Planetei Roșii.


     Acum, specialiștii NASA au compus o imagine panoramică ce cuprinde toate aceste fotografii, oferind publicului acces la cea mai cuprinzătoare și totodată cea mai spectaculoasă imagine surprinsă pe planeta Marte.
 
     În imagine se observă panourile solare ale roverului și urmele lăsate de acesta în craterul Endeavour, ce are un diametru de 22 de kilometri.
 
     „Imaginea oferă un context geologic bogat, ce permite o mai bună înțelegere a cercetărilor geologice și chimice întreprinse de oamenii de știință în acest sit cu ocazia celei de-a cincea ierni marțiene a roverului Opportunity. De asemenea, în această panoramă poate fi admirat în detaliu cel mai mare crater de impact pe care l-am descoperit până acum cu ajutorul roverului”, a declarat Jim Bell de la Universitatea Arizona State.
 

 
     Imaginea-gigant, ce are o rezoluție de 23096 x 7981 pixeli, poate fi descărcată de pe site-ul NASA

4 комментария

avatar
awesome...frumos...cred ca NASA deja si pe Marte cauta petrol Cool
0
avatar
am descărcat, și nimic supra natural nu am văzut
0
avatar
uite cum robotul facea drift Laught
0
avatar
In curind la un picnic pe Martie 
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.