Экономика и финансы
679

PayPal confirmă că vine în Moldova, dar nu precizează o dată exactă

Republica Moldova va fi una dintre ţările din următorul val de extindere al PayPal. Informația este menționată într-o scrisoare oficială a PayPal adresată Guvernului Republicii Moldova, semnată de Maija Haas, manager principal în cadrul PayPal pentru relația cu Guvernele din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Solicitat de UNIMEDIA, Tudor Darie, consilierul premierului pe politici de tineret și tehnologii informaționale, a confirmat că ieri, 26 octombrie, o astfel de scrisoare din partea PayPal a ajuns la autoritățile R. Moldova. “În luna septembrie am fost anunțați că nu există obstacole pentru extinderea PayPal în Republica Moldova, iar acum avem confirmarea oficială că țara noastră va fi una dintre ţările din următorul val de extindere al PayPal”, a menționat sursa pentru UNIMEDIA.

În scrisoarea către Guvern se mai menționează că renumitul sistem de plată online pregătește extinderea serviciilor sale în mai multe țări simultan, deoarece o nouă extindere a serviciilor PayPal este tratat ca un produs de afaceri la nivel mondial unde fiecare pas depinde de gradul de pregătire al tuturor ţărilor selectate (n. red. Moldova face parte dintr-un grup mai larg). Scrisoarea nu precizează o dată exactă când cetățenii moldoveni vor putea beneficia de serviciile PayPal.

UNIMEDIA precizează că în ultimele luni PayPal parcurge o perioadă de reorganizări interne, astfel încât PayPal Europa a devenit PayPal EMEA, ceea ce presupune că pe lângă țările din Europa în aceeași structură administrativă mai sunt incluse și alte țări din Orientul Mijlociu și Africa. Potrivit informațiilor din documentele interne ale PayPal, Moldova ar putea beneficia de același pachet de servicii ca și cel al Poloniei, Ungariei, Croației, României, dar și alte state.

Amintim că serviciul PayPal funcționează ca un cont bancar, singura diferență fiind faptul că totul se realizează electronic. Un utilizator care își deschide cont în acest sistem poate încărca o anumită valoare, pentru aceasta folosindu-se un card bancar compatibil cu plățile online. PayPal a fost lansat în 1998, iar în 2002 achiziționat de ebay.com. Inițial a fost destinat cu precădere în SUA, extinzându-se extrem de repede și în țările Uniunii Europene. Acum, acesta este cel mai mare sistem de plăți on-line din lume.

Sursa:unimedia.md
  • 1
  • +2

1 комментарий

avatar
cine știe, ce se aude cu paypal?
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.