Разное
1668

Aerul condiționat între da și nu


Vremea caniculară poate fi greu de suportat de o mare categorie de oameni. În acest caz folosirea aerului condiționat poate reprezenta cea mai bună soluție pentru a combate căldura. Însă este o variantă sănătoasă?

Între da și nu stă răspunsul la întrebarea dacă aerul condiționat este bun pentru a menține confortul corporal. Trebuie totuși menționat faptul că temperaturile extreme afectează adesea pielea.

Dacă stai în casă cu aerul condiționat pornit, după care ieși afară, unde este extrem de cald, există riscul ca pielea ta să se usuce, deoarece la astfel de treceri bruște de temperatură pielea își pierde din puterea barierei sale cutanate, nu mai este la fel de elastică și capătă un aspect total deshidratat.

Căldura favorizează deshidratarea

O piele uscată, deshidratată și care este supusă constant la variații mare de temperatură va fi mult mai predispusă la acțiunea nocivă a razelor ultraviolete. În plus, canicula contribuie esențial la apariția procesului de transpirație, principalul factor al deshidrătării. Deci, indicat ar fi să ai tot timpul o sticlă cu apă la îndemână.

În momentul în care ieși din casă, asigură-te că ai aplicat o cremă hidratantă pe piele, eventual una cu factor de protecție.

Recomandarea specialiștilor este să te îndrepți către produsele dermatologice pe bază de apă termală și vitamine. Cele mai recomandate vitamine pentru piele fiind vitamina A și E.Avantajele aerului condiționat

Temperaturile ridicate te fac să apelezi la tot felul de modalități pentru a putea regăsi un confort termic acceptabil. Astfel, aparatul de aer condiționat este util, deoarece te ajută să obții o temperatură constantă în toată casa. Are un cost relativ acceptabil în cazul în care nu deții deja un aparat de acest gen în casa ta.

Poți cu ușurință să reglezi nivelul de umiditate din casă și te feresc de zgomot, majoritatea fiind extrem de silențioase. Având în vedere că atunci când îl folosești trebuie să ai geamurile închise, te ferești de zgomotul de afară și poți să te relaxezi în intimitatea locuinței tale.

În plus, o temperatură constantă în casă te va ajuta să te concentrezi mai bine asupra sarcinilor tale.

Dezavantajele aerului condiționat

Cea mai mare problemă cu care te poți confrunta atunci când alegi să folosești aerul condiționat este aceea că, în timp, corpul își va diminua capacitatea de a-și regla temperatura internă atunci când părăsești incinta locuinței și te confrunți cu căldura de afară.

În felul acesta, vei suferi din ce în ce mai des cu dureri inexplicabile de cap, insolații, crampe termice sau extenuare termică.

Schimbările bruște de temperatură și de umiditate au un impact negativ și asupra sistemului respirator, unde mai pui și faptul că aerul care trece printr-un sistem de ventilare poate transmite cu ușurință anumite virusuri și astfel te poți alege cu probleme respiratorii sau alergii.

Dintre toate dezavantajele, cel mai mare pare a fi uscarea mucoaselor și a pielii care favorizează apariția rinitelor cronice, a faringitei, a iritațiilor căilor nazale sau a conjuctivitei.

Cel mai bine este ca atunci când pleci de acasă, după ce ai aerisit bine toată casa, să închizi geamurile și să lași aerul pornit să răcorească atmosfera treptat, sau îl poți programa să înceapă cu ceva timp înainte să te întorci. În felul acesta, vei evita să stai direct în bătaia aerului condiționat și te va întâmpina un climat acceptabil atunci când treci pragul casei.

Trebuie să eviți pe cât posibil ca aparatul să bată în direcția capului tău sau a spatelui. În felul acesta, vei ocoli contracturile musculare.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.