Разное
1120

Beneficiile uleiului de susan


Uleiul de susan este făcut din semințele de susan și este folosit intens în țările asiatice. În India de Sud, acesta este utilizat deseori ca ulei pentru gătit, iar în alte părți ale Asiei, precum Coreea, Japonia sau China, acesta este folosit pentru a potența aroma unor preparate. Gustul său este intens și aromat, având accente de nucă. Acest tip de ulei este incredibil de benefic pentru organism. În cele ce urmează, te invităm să descoperi câteva dintre aceste beneficii:

CONȚINE PROTEINE ȘI MINERALE

Printre cele mai importante proprietăți ale uleiului de susan se numără aportul semnificativ de proteine și minerale pe care acesta îl aduce organismului. Astfel, în aproximativ 28 g de ulei, regăsim 4.7 grame de proteine. Pe lângă acestea, aceeași cantitate de ulei de susan conține 179 mg de fosfor, 3.9 g de fibre, 2 mg de zinc, 277 mg de calciu, 4.1 mg de fier și aproape 100 mg de magneziu. În cantități mai reduse, acesta conține și mangan, cupru, tiamină și Vitamina B6.


COMPENSEAZĂ PROTEIC DIETA VEGETARIENILOR

Atunci când nu consumi carne, cum se întâmplă în cazul a aproximativ 30% din populația Indiei, este necesar să compensezi cu proteine din alte surse, pentru ca organismul tău să funcționeze optim. Uleiul de susan îți poate aduce un plus de proteine în dietă, datorită conținutului bogat de proteine din acesta. Așadar, consumat cu regularitate, el poate ajuta la menținerea unei diete vegetariene, fără probleme.

AJUTĂ SISTEMUL CARDIOVASCULAR ȘI PREVINE DIABETUL

Datorită conținutului bogat de magneziu și alte minerale complementare, s-a dovedit clinic de către American Journal of Clinical Nutrition, faptul că uleiul de susan ajută la regularizarea tensiunii arteriale și că ajută la prevenirea diabetului de tip 2. Mai mult, acești nutrienți, împreună cu substanța numită sesamol, par să ajute și în prevenirea aterosclerozei, care îngustează vasele sanguine prin depuneri de lipide sau cheaguri de sânge.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE OASELE ȘI PIELEA

Cantitatea de zinc din uleiul de susan ajută la creșterea densității osoase și la o mai bună sănătate a oaselor în general. Există studii diverse care corelează o deficiență de zinc cu dezvoltarea osteoporozei, astfel că un consum ridicat de zinc poate fi benefic pentru prevenirea acestei afecțiuni. Pe lângă asta. Zincul ajută la producerea substanței numită colagen, care oferă elasticitate pielii și previne îmbătrânirea.

În cele din urmă, beneficiile acestui tip de ulei includ și proprietăți antioxidante și de protecție împotriva radiațiilor solare. Acesta poate fi consumat, sau folosit în diverse tratamente pentru îmbunătățirea părului și a pielii.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.