Разное
750

Care este cea mai răspândită boală de pe glob și cum scăpăm de ea?


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproximativ 350 de milioane de oameni de toate vârstele sunt afectați de această boală, fiind a treia cauză de dizabilitate la nivel global în 2004, iar până în anul 2020 va deveni principala cauză.

Depresia, căci despre ea este vorba, debutează mai ales în anii tinereții, existând posibilitatea ca, pe parcursul vieții, episoadele depresive să se repete.

Poate să apară încă din copilărie și să se mențină într-o stare activă până la vârste înaintate.

Studiile au arătat, din păcate, că în ultimele decenii există o creștere alarmantă a stării depresive la persoanele sub 20 de ani, mai ales dacă luăm în calcul asocierea cu creșterea consumului de alcool, droguri sau medicamente.

OMS estimează că la nivel global aproximativ 1 milion de oameni se sinucid în fiecare an, iar un procent însemnat dintre aceștia suferă de depresie. Cu mult mai grav este faptul că pentru fiecare persoană care se sinucide, există 20 sau mai multe care au tentative de suicid.

Specialiștii sunt de părere că, până în anul 2020, depresia va fi pe un loc fruntaș în clasamentul bolilor, mai precis pe locul al doilea după maladiile cardiovasculare.

Cel mai alarmant fapt este, totuși, că oamenii care se confruntă cu episoade depresive nu recunosc acest lucru și nu cer ajutorul.

De la probleme care țin de aspectul fizic până la cele legate de situația financiară sau profesională, toate acestea fac motivul unui episod depresiv.

Care sunt simptomele depresiei?

Durerea de cap: simptomul cel mai comun la persoanele depresive.

Durerea de spate, durerile musculare și ale articulațiilor;

Durerea în piept: acest simptom poate fi cauzat atât de depresie cât și de problem cadiace. Cel mai indicat, in acest caz, este consultul medical

Problemele digestive: fie că este constipație, fie diaree.

Oboseala extremă, tulburările somnului: persoanele care suferă de depresie nu se pot odihni bine.

Schimbarile apetitului si ale greutății: este posibil să își piardă pofta de mancare și, implicit, scad foarte mult în greutate.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.