Разное
764

Rață glazurată


Rață glazurată, o rețetă atât interesantă și apetisantă. Deşi citind reţeta vi se poate părea că sunt mulţi paşi de urmat, în realitate tot ce aveţi de făcut este să vă setaţi timerul de câteva ori pentru a o întoarce. Şi la final pentru a o glazura. În acest fel, veţi obţine o raţă cu o crustă frumoasă, crocantă şi caramelizată şi apetisantă.

Ingrediente:

1 rață mică, de aproximativ 1 1/2 kilograme
1 linguriță de ulei vegetal
2 lingurițe de condimente pentru rață
200 de grame de miere
2 lingurițe de sos de soia
2 lingurițe de sherry
2 lingurițe de muștar Dijon

Prepararea:

1. Cu aproximativ o oră înainte de a găti rața, se scoate din frigider și se lasă la temperatura camerei. Se încălzește cuptorul la 140 de grade Celsius / 120 de grade Celsius pe ventilație / treapta 1 pe gaz. Se scoate grăsimea din rață și se freacă la suprafață, cu sare, ulei și condimente. Se așază rața într-o tavă de cuptor și se lasă la gătit pentru 2 ore.

2. Pentru a prepara glazura, se amestecă mierea, sosul de soia, sherry și muștarul într-un bol. Se scoate rața din cuptor, se scurge grăsimea și se acoperă generos cu glazura. Se dă căldura la 190 grade Celsius / 170 grade pe ventilație / treapta 5 pe gaz și se lasă încă 20 de minute la cuptor.

3. Se scoate într-un vas curat și se lasă să se răcească pentru cel puțin 20 minute înainte de servire. Pentru a face un sos simplu, se toarnă sucurile din tavă într-un bol și se lasă puțin. Cu ajutorul unei strecurători, se separă grăsimea de sucuri, iar sucurile se adaugă într-o tigaie, se încălzesc și pot fi servite cu rața.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.