Разное
244

Cozonac de Crăciun


Sunt gata când încep să parfumeze casa şi să formeze o crustă rumenă. Poţi să-i încerci cu o scobitoare. Sau cum făcea bunica, cu o andrea subţire.

Ingrediente:

1 kg făina

100 g unt

400 ml lapte

3 oua

300 g zahăr

40 g drojdie

50 g stafide

½ fiolă cu esenţă de rom

½ linguriţă cu sare

1 linguriţă coajă rasă de lămâie

1 linguriţă coajă rasă de portocale

Pentru umplutură:

2-3 linguri cu cacao

100 g nuci mărunţite

½ fiolă cu esenţă de rom

3-4 linguri cu zahăr

Prepararea:

Uită de maia şi de alte proceduri migăloase. Prepară aluatul până devine pufos, crescut şi gustos. Adică cerne făina împreună cu sarea, într-un lighean mare. Dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ şi toarn-o într-un cerc făcut în făină. Adaugă ouăle, untul topit, aromele, stafidele şi zahărul. Frământă uşor, până amesteci toate ingredientele. Adaugă treptat şi laptele şi frământă până când aluatul ţi se dezlipeşte de pe mâini sau devine elastic. Acoperă cu un prosop şi du-l într-un loc calduros, la crescut, cam 30-40 de minute. Începe să pregăteştă crema, amestecând bine toate ingredientele. Bate şi un ou separat, ca să ungi cozonacii în tavă. Când aluatul şi-a dublat volumul, separă-l în două.

Întinde fiecare bucata pe masă, cu un sucitor sau cu mâna, toarnă jumătate din umplutură şi rulează-l. Pune-l într-o formă unsă în prealabil cu unt. La fel şi cu restul de aluat. Unge suprafaţa cozonacilor cu oul bătut şi direct la cuptor cu ei. 40-45 de minute, la foc potrivit.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.