Разное
536

Sfaturi utile în bucătărie


Bananele pot fi păstrate proaspete mai mult timp, untul nu a fost niciodată mai uşor de topit, iar ceapa nu te va mai face să plângi niciodată.

1. Lămâile

Lămâile devin mult mai zemoase dacă le pui la cuptorul cu microunde 30 de secunde. Chiar celebra Mary Barry garantează acest truc. Într-un documentar BBC recent, Barry a mărturisit: «Folosesc rar cuptorul cu microunde, însă un motiv pentru care îl consider folositor este acela că mă ajută să obţin cât mai mult suc dintr-o lămâie», notează The Telegraph.

2. Îngheaţă ceapa

Gata cu lacrimile! Pune ceapa în congelator, cu 15 minute înainte de a o tăia. Temperatura rece va întârzia eliberarea sulfoxizilor, dându-ţi îndeajuns timp cât să o poţi toca fără a te ustura ochii.

3. Valabilitatea ouălor

Ca să afli dacă un ou mai este proaspăt sau nu, scufundă-l într-un castron înalt cu apă. Dacă acesta se menţine la suprafaţă înseamnă că este stricat.

Iar ca să-ţi iasă un ou ochi perfect, prăjeşte-l într-un inel mai mare de ceapă, aşa va avea o formă circulară.

4. Cum să topeşti rapid untul

Încălzeşte un pahar cu apă în cuptorul cu microunde. Aruncă apoi apa şi acoperă untul cu paharul fierbinte. Se va topi rapid.

5. Păstrează bananele proaspete mai mult timp

Ca să eviţi înnegrirea bananelor, înfăşoară-le cozile în folie de plastic.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.