Разное
1150

Cu ce putem înlocui carnea când ținem post


Ai de gând să postești? Carnea, produsele lactate și ouăle au un rol important în alimentație, așa că, trebuie să le înlocuiești cu alimente la fel de importante din punct de vedere nutrițional.

De ce este important să consumi carne

Bogată în proteine și săracă în carbohidrați, carnea, în deosebi cea roșie, ține la distanță anemia, datorită conținutului mare de fier. În ea se mai găsește și vitamina B12, esențială pentru buna funcționare a sistemului nervos.


Cu ce poți înlocui carnea

Postul presupune renunțarea la câteva alimente, printre care și la carne. Poți să o înlocuiești cu fasole uscată, linte, soia și alte leguminoase. Partea bună este că, pe lângă faptul că dau senzația de sațietate, acestea au foarte puține grăsimi și calorii și sunt bogate în vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Dintre toate legumele, cel mai util este spanacul, spun nutrișioniștii. Motivul? Are un conținut foarte mare de fier și foarte puține calorii. Partea proastă este că acest mineral se absoarbe mai greu decât din sursele animale, precum ouă, carne sau lapte.

Pește, în zilele cu dezlegare

Bogat în proteine, grăsimi sănătoase, peștele este un aliment cu care poți să înlocuiești cu succes carnea în post. Cu o singură condiție: să fie consumat doar în acele zile din post cu dezlegare la pește.

Pe post de gustări

Alunele, arahidele, nucile și alte fructe cu coaja lemnoasă sunt numai bune de consumat în post, mai ales datorită conținutului lor în grăsimi sănătoase. Mai mult, au o cantitate considerabilă de proteine și de carbohidrați. Atenție! Dacă vrei să-ți păstrezi silueta, ține cont că acestea au foarte multe calorii, aproximativ 600kcal la 100 de grame. Așa că, între mese, când ți se face foame, mănâncă doar 5-6 fructe oleaginoase.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.