Разное
1080

Smochine umplute, trase-n ciocolată


Astazi vreau sa va propun o varianta de desert usor de preparat si foarte delicioasa. Va dati seama ca este un desert sanatos. Toate ingredientele folosite au calitati nutritionale de mare exceptie si aduc beneficii sanatatii noastre cea de toate zilele. Ultimele cercetari in domeniu au aratat ca ciocolata amaruie (continut minim 80% cacao), ajuta la arderea grasimilor. Smochinele contin cantitati generoase de antioxidanti (vit. A, E) si de minerale (calciu, magneziu). Fisticul contine cea mai mare cantitate de proteine dintre toate nucile. In starea lui nealterata, fisticul nu contine sodiu. Unui copacel de fistic ii ia intre 10 si 12 ani sa produca prima recolta!


Ingrediente:

12 smochine uscate,
2 păhărele de rom,
18 migdale (eventual 2-3 să fie amare, dacă se poate),
coaja rasă de la 1/2 portocală,
2 linguri de zahăr brun,
1 lingură de cafea solubilă,
200 g ciocolată menaj.

Prepararea:

Puneți smochinele într-o farfurie și stropiți-le cu puțină apă clocotită. Lăsați-le în pace 1 oră, apoi turnați romul peste ele, acoperiți farfuria cu folie și lăsați-le la macerat 2 ore.


Curățați migdalele (opăriți-le, să fie mai ușor) și mixați-le cu zahărul, cafeaua și coaja de portocală. Filtrați romul în care s-au bălăcit smochinele și adăugați-l și pe el în compoziție (eventual nu pe tot, umplutura trebuie să aibă, totuși, o anumită consistență).


Crestați smochinele pe una din laturi, umpleți-le cu compoziția preparată și apăsați bine marginile tăieturii, să adere la loc.

Mărunțiți ciocolata, topiți-o la bain-marie (sau în cuptorul cu microunde, dacă vi se pare mai simplu).

Tăvăliți smochinele, una câte una, având grijă să fie bine acoperite. Scoateți-le cu băgare de seamă, puneți-le la uscat pe hârtie de bomboane (sau pe folie de aluminiu) și, dacă vreți, lipiți peste fiecare bomboană obținută câte o cireașă confiată.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.