Разное
276

Orez indian cu sofran si ghimbir


Daca iti place mancarea indiana, atunci trebuie sa testezi orezul indian cu cele mai aromate mirodenii, un fel de mancare cu totul si cu totul deosebit! Combinatia inedita de condimente indiene transforma un orez banal intr-o mancare speciala. Il poti savura simplu, dar si ca garnitura la o mancare cu carne (in special pui, preparat tot in stil indian). Pentru aceasta reteta poti folosi orez integral, cu bob inchis la culoare. Orezul brun este mai sanatos deoarece este mai putin rafinat si isi pastreaza o mare parte din nutrientii sai naturali: fibre, fier, potasiu, calciu si magneziu. Iata cum se prepara orezul indian!

Ingrediente:

500 g orez
3 linguri ulei
1 ceapă
puţin şofran
5 boabe cardamom
3 cuişoare
1 baton scorţişoară
1/2 linguriţă pudră ghimbir
600 ml supă de pui
sare

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare şi se pune ceapa la călit. Se adaugă sofranul, carda- momul, cuisoarele, scorţişoara, ghimbirul şi orezul.

Se amestecă bine pentru ca orezul să fie bine acoperit de condimente si separat se încălzeşte supa.

Se toarnă apoi supa peste orez, se sărează şi se lasă la fiert 20 de minute, cu capac. Se serveşte cu pui la grătar.

Pofta buna!!!

1 комментарий

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.