Разное
572

Cum păstrezi căldura în casă


Soarele care răsare timid în timpul zilei poate fi utilizat pentru a încălzi camerele. Află și alte trucuri care să te ajute să-ți păstrezi căldura în casă!

Trage draperiile

De îndată ce soarele strălucește pe cer trage draperiile și lasă-l să lumineze încăperile. Însă, ai grijă să le tragi înapoi de îndată ce soarele apune. Ai în vedere faptul că marginile la geamuri și la uși sunt locurile pe unde se pierde căldura, așadar trebuie să le izolezi cât mai bine. Pe timpul ierni poți pune draperii mai groase, cum ar fi cele din catifea sau cele cu față dublă.


Nu irosi căldura

Acoperă gurile de ventilație din camerele mai puțin folosite și evită să deschizi căldura în acestea. De asemenea, închide ușa acelor camere pentru a păstra aerul cald în încăperile unde petreci cel mai mult timp.

Rearanjează mobila

Dacă ai canapeaua așezată în fața caloriferului este mai bine să o muți, deoarece este posibil să absoarbă multă căldură. Lăsând un spațiu între o piesă de mobilier și calorifer aerul va circula mai ușor. De asemenea, nu așeza scaunele sau fotoliile în fața geamului, deoarece vei simți aerul rece.


Ajustează temperatura peste zi

Dacă ai termostat este recomandat să setezi o temperatură mai scăzută pe timpul zilei, atunci când nu ești acasă și să o crești seara. Astfel poți scădea valoarea facturilor la încălzire cu până la 15%. Temperaturile scăzute sunt recomandate în timpul nopții, deoarece oferă un somn profund.

Folosește folie de aluminiu

O parte din căldura emanată de calorifer este răspândită în cameră în timp ce altă parte este absorbită de peretele din spatele caloriferului și astfel se pierde. În schimb, poți îmbrăca peretele de lângă calorifer în folie de aluminiu, care va reflecta căldura și o va trimite înapoi în cameră.

Nu uita de covoare

Podelele din lemn lasă căldura să treacă prin ele și astfel scade temperatura în cameră. Însă, dacă așezi pe ele un covor mai gros, acesta va izola lemnul și căldura nu se va mai risipi.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.