Разное
108

Supă cu ciuperci Chanterelle, ţelină, nucşoară şi crutoane cu busuioc


Este vremea gălbiorilor, cunoscuţi şi ca urechiuşe, ciuperci Chantarelle sau Giirolle. Carl Linné este cel care în 1753 descria pentru prima dată acest burete, drept Agaricus cantharellus. Aromele pe care le eliberează aceste delicii într-o supă sunt de neegalat.

Supa cu gălbiori este foarte potrivită pentru o zi de toamnă, mai ales că acesti bureţi se găsesc până în luna octombrie. Iar papilele tale gustative se vor desfăta cu arome unice.


Ingrediente:

500-600 de grame de ciuperci chantarelle,
3 căţei de usturoi,
1 ceapă galbenă mică,
tulpini de ţelină,
ardei iute,
pătrunjel şi busuioc.
smântănă,
o ciabatta sau baghetă,
supă de pui sau de legume,
nucşoară, sare de mare, piper proaspăt
ulei de măsline.

Prepararea:


Alege un vas mai mare în care să prepari supa cremă. În 2 linguri de ulei de măsline, la foc mediu, lasă să-şi elibereze aromele 2 tulpini de ţelină, ceapa şi usturoiul, tăiate mici şi un vârf de sare de mare. După ce încep să prindă culoare, adaugă supa de pui sau de legume şi lasă să fiarbă la foc mediu.

Într-o tigaie, cu puţin ulei de masline, la foc mediu, găteşte ciupercile, până se caramelizează pe margini. Păstrează câţiva gălbiori pentru a aranja farfuria la final. Atenţie, nu agomera tigaia cu ciuperci!

Când sunt gata, adaugă-le în vasul cu supă, iar după 10 minute de stat la foc mic poţi închide aragazul. Pasează apoi cu blenderul.

Crutoanele le poţi pregăti cu ulei de măsline, usturoi şi busuioc proaspăt, la cuptor.

La final, când supa cremă ajunge în castron, adaugă smântănă, ciupercile chantarelle pe care le-ai păstrat pentru asezonat, crutoanele, nucşoara, pătrunjelul. Şi ardeiul iute, tăiat rondele. Pentru cine preferă picant.

Poftă bună!!!

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.