Разное
762

Ouă în avocado la cuptor


Daca sunteţi mereu în grabă dimineaţa, această modalitate rapidă şi uşoară de a prepara ouă în avocado la cuptor este soluția perfectă pentru voi. Dincolo de acizii graşi sănătoşi pentru inimă şi conţinutul bogat în proteine, acest mic dejun, cu o cantitate scăzută de zahăr, dar plin de fibre, te va ajuta să începi ziua într-un mod sănătos. Pentru un adaos benefic de omega 3 încă de la micul dejun, îţi recomandăm această reţetă!

Dincolo de faptul că fructul de avocado este o sursă excelentă de fibre și vitamine, numeroase cercetări sugerează că ar putea exista o serie de alte beneficii asociate acestui fruct, precum scăderea nivelului de colesterol, prevenirea cancerului și reducerea riscului de diabet zaharat.

Ingrediente:

2 avocado coapte
4 ouă proaspete
1/8 linguriţă de piper şi sare
1 lingură cu arpagic tocat

Prepararea:

1. Se încălzeşte cuptorul la 220 de grade.

2. Se taie cele două fructe de avocado în jumătăţi, se scot sâmburii şi se scobeşte pulpa cu o linguriţă – adâncime de aproximativ 2 lingurițe – pentru ca ouăle să se potrivească perfect în centru.

3. Puneți fructele de avocado într-un mic vas termorezistent. Faceți tot posibilul ca acestea să stea perfect, astfel încât să evitați răsturnarea compoziției în timp ce se gătesc.

4. Se sparge câte un ou în fiecare jumătate de avocado, peste care se adaugă sare și piper, pentru gust.

5. Se introduce vasul la cuptor și se gătește acest mic dejun pentru 15-20 de minute. Timpul de gătire depinde de mărimea ouălor și a avocado-ului. Asigurați-vă că albușul ouălor este gătit înainte de a scoate vasul din cuptor.

6. Scoateți din cuptor, presărați arpagicul tocat, iar ouăle coapte în avocado sunt gata. Poftă bună!


Sfaturi:

Această reţetă merge perfect cu arpagicul tocat, însă nu ezitaţi să o serviţi cu alte ierburi proaspete pe care le aveţi la îndemână.

Puteţi folosi o tavă de brioşe pentru stabilitate, daca vreţi să gătiţi această reţetă pentru mai multe persoane.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.