Разное
267

Clafoutis cu cireşe


La început de vară, unul dintre cele mai apetisante deserturi poate fi clafoutis cu cireşe.

În mod tradiţional, în clafoutis se pun cireşele cu tot cu sâmburi însă, preparat în acest fel, poate fi mai dificil de savurat. De reţinut că aluatul trebuie să iasă un pic gumat, textura aceasta dă tot farmecul prăjiturii

Ingrediente:

2 căni de cireşe, fără sâmburi
3 linguri migdale
3 ouă
3/4 cană zahăr
1 lingură zahăr brun
1/2 cană făină
sare
1 cană lapte
3/4 linguriţă esenţă de migdale
1 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
zahăr pudră

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 177 grade Celsius.

Unge cu unt şi presară făină într-o tavă. Împrăştie pe fundul acesteia cireşe şi migdale mărunţite.

Bate ouăle cu zahărul, adaugă făina şi sarea şi amestecă bine.

Adaugă laptele, esenţa de migdale şi cea de vanilie. Compoziţia ar trebui să fie mătăsoasă. Toarn-o în tavă, peste cireşe şi migdale.

Se ţine la cuptor pentru 35-40 de minute. După ce se răceşte, se pudrează cu zahăr.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.