Разное
558

Cartofii noi trebuie consumati cu tot cu coaja. Iata ce pierzi daca ii cureti


Cartofii noi au invadat pietele, supermarketurile si chiar micile magazine de cartier. Nutritionistii ne sfatuiesc sa ii cumparam in cantitati mici si sa ii pregatim imediat deoarece sunt foarte sensibili, se deshidrateaza si se altereaza usor.

Nu face greseala de a-i curata! Potrivit specialistilor, cartofii noi trebuie consumati cu tot cu coaja deoarece aici se afla cele mai mari cantitati de minerale, vitamine si nutrienti atat de necesari organismului in aceasta perioada. Spala-i bine cu un burete aspru si gateste-i cu tot cu coaja.

Procesul de gatire al cartofilor noi este mult redus fata de cel al cartofilor vechi. Nu dureaza mai mult de 10-15 minute.

Pot fi consumati si prajiti

Multe persoane se feresc de cartofii prajiti fiind-le teama ca se ingrasa. Cartofii noi pot fi mancati si prajiti fara probleme deoarece, spre deosebire de cartofii maturi, cei pe care deja ii numim vechi, au mai multa apa si mai multe fibre, mai multe proteine si mai putini carbohidrati.

O suta de grame de cartofi noi au 75 de calorii, 1,7 grame de proteine, 17,1 de grame de carbohidrati, 0,3 grame de grasimi si 1,8 grame de fibre.

De ce trebuie sa ii eviti pe cei gata spalati

O alta greseala pe care o poti face in legatura cu cartofii noi este sa ii cumperi pe cei care au fost gata spalati. Pamantul ramas pe coaja ii protejeaza si-i fereste de razele soarelui care le poate altera compozitia, dar si o parte din vitaminele si nutrientii pe care ii contin.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.