Разное
947

Obiectul din bucătărie care are mai mulţi microbi decât lenjeria intimă.


Microbiologul Charles Gerba de la Universitatea din Arizona şi-a dedicat viaţa studierii bacteriilor din mediul înconjurător şi este unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în domeniu. Acesta ne dă câteva sfaturi pentru curăţenia de primăvară, indicând locurile pe care cel mai probabil am uita să le curăţăm.

Charles Berba spune că îşi face mai multe griji cu privire la bacteriile din bucătărie decât la cele din baie.

Gerba spune că din moment ce ideea că baia este o încăpere foarte murdară este foarte răspândită, oamenii tind să o cureţe mai des, neacordând o importanţă la fel de ridicată bucătăriei.

Unul dintre obiectele cele mai murdare şi pline de bacterii este buretele, astfel încât acesta recomandă înlocuirea acestuia cel puţin o dată pe lună.

”Fundurile de lemn sunt şi ele pe lista mea. După ce le-am testat, am descoperit că acestea sunt în mare parte ignorate”, spune Charles Gerba. El recomandă folosirea unora doar pentru legume şi a altora doar pentru carne.

Un loc mai puţin obişnuit asupra căruia specialistul atrage atenţia este partea de jos a frigiderului. ”Totul se scurge şi cade acolo. Prin urmare, orice este depozitat acolo riscă să fie contaminat. Şi este primul loc în care se va forma mucegaiul”, mai spune acesta, scrie housebeautiful.com.

Un alt obiect pe care oamenii uită să îl spele des este sacoşa de cumpărături reutilizabilă. ”50% dintre oameni nu le spală niciodată şi ele conţin mai multe bacterii decât lenjeria intimă”, spune Gerba.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.