Разное
778

Tortă cu căpșuni și cremă de brinzăPentru cei ce a găti înseamnă o adevărată plăcere această rețetă nu prezintă o mare dificultate. Cu atît mai mult că este foarte delicioasă cu o cremă legeră și fructe aromate de-ți lasă gura apă.Ingrediente

Pentru blat:
125g unt
2 gălbenușe
1 pliculeț zahăr vanilat
75g zahăr tos
1 praf de sare
2 linguri smîntină
250g faină de griu
1 praf de copt

Pentru crema:
225g brînză de vaci
100g zahăr tos
40g gelatină
225ml frișca de grăsime 33%
500g capșuni

Mod de prerare
1.În gălbenușuri se incorporează untul, zăhărul vanilat, zahărul tos, sarea, smîntina și se amestecă bine. După care se adaugă făina și se amestecă bine pîna obțienem un aluat fraged care se ia de6 pe mîini.
2.Se încinge cuptorul la180ºC. Forma cu inel este stropită cu apă după care se tapetează cu hîrtie de copt tăiată rotund după mărimea formei. Aluatul este întins uniform și pus la cuptor pentru 15-20 minute. Blatul se răceste făra a fi scos din formă.
3.Brînza se da prin sită, după care amestecăm cu zahărul tos. Se înmoaie gelatina în 3 linguri de apă fiartă și răcită pentru 20 minute. Gelatina se încălzește și se topește.
4.Frișca se bate în spumă, dupa care se înglobează brînza și cu gelatină. Se pune la rece pentru 10 minute.
5.În acest timp capșuna spălată și uscată se repartizează pe blat una lîngă alta. Peste blatul cu capșuni turnăm atent crema și punem torta la rece pentru 2-3 ore. Dupa ce crema a devenit tare se desprinde inelul dimprejurul tortului. Din capșunile rămase facem decor: De exemplu capsuna poate fi tăiată cu un cuțit ascuțit și aranjată în formă de evantai. Așa cum am făcut eu. Sau ce vă trece prin cap.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.