Разное
345

Salata Calda cu Tofu si Ciuperci


Salata calda cu tofu si ciuperci este o reteta de post deosebit de parfumata si foarte lejera.

Deoarece ingredientele sunt doar de origine vegetala, poate fi considerata si o reteta vegetariana.

Cand am fost ultima data acasa, m-am indragostit de tofu! Am cumparat de proba o cutie si mi-a placut foarte mult. Cand am revenit in Italia, l-am cautat peste tot si intr-un final am gasit tofu intr-un magazin micut. Bineinteles, pretul este destul de piperat comparativ cu cel din Romania si nu am norocul sa-l gasesc mereu.

Chiar daca nu va place tofu, va recomand sa incercati aceasta minunata salata calda. Datorita marinatei de suc de portocale, salata capata o un gust delicios de parfumat.

Ingrediente:

200 g tofu
300 g ciuperci
100 ml suc de portocale
1 lamaie (doar coaja)
2 lingurite mustar Dijon
4-5 boabe piper Cayenne
piper negru proaspat macinat
3 linguri ulei de masline
sare
patrunjel



Prepararea:

Pentru inceput, taiem tofu in cubulete de cca 1 cm.

Intr-un vas, amestecam sucul de portocala, coaja rasa de lamaie, mustarul Dijon si boabele de piper cayenne. Adaugam cubuletele de tofu in marinada, amestecam bine, acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 2 ore.

Pentru aceasta salata, am folosit ciuperci conservate dupa metode traditionale si, cel mai important, fara aditivi alimentari.

Scurgem ciupercile si le adaugam intr-o tigaie teflonata neunsa si incinsa bine. Le prajim 1-2 minute, apoi adaugam 1 lingura cu ulei de masline, sare, piper negru proaspat macinat, si le mai lasam pe foc mic, inca 1-2 minute. Avem grija sa le amestecam des.

Scoatem ciupercile si le punem intr-o farfurie adanca pe care o acoperim cu un capac.

In aceeasi tigaie, adaugam cubuletele de tofu, scurse de marinada, si inca 2 linguri de ulei de masline.

Il prajim cca 2-3 minute, pana cand capata o culoare aurie uniforma.

Adaugam ciupercile, patrunjelul proaspat tocat si marinada. Amestecam pe foc mic cca 1 minut, pana cand marinada capata consistenta unui sos grosut.

Servim salata calda cu putina coaja de portocala si patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!

via | ://ww.lauraadamache.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.