Разное
648

care sunt cele mai sănătoase măsline


Măslinele sunt perfecte pentru aperitivele gustoase, ele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Se cunosc efectele benefice ale măslinelor și uleiului de măsline pentru funcționarea bună a organismului, pentru păstrarea unei pieli fine și elastice și pentru tratamentul părului.

Măslinele sunt perfecte pentru aperitivele gustoase, ele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Se cunosc efectele benefice ale măslinelor și uleiului de măsline pentru funcționarea bună a organismului, pentru păstrarea unei pieli fine și elastice și pentru tratamentul părului.

Cele mai sănătoase măsline – diferența de culoare la măsline

Dar care dintre măslinele de pe piață sunt cele mai sănătoase. În primul rând, toate tipurile de măsline gata pentru a fi consumate sunt de fapt murate, înmuiate în apă sau ulei sau ambalate în sare, căci cele crude nu sunt comestibile. Cât despre culorile lor, măslinele verzi sunt culese din pom când sunt încă necoapte, în timp ce cele negre sunt lăsate mai mult în pom. De aceea gustul lor este mai puțin amar și au o textură mai moale, deoarece au fost lăsate mai mult la copt. Măslinele maro se obțin din măslinele verzi puse în saramură.

Cele mai importante tipuri de măsline, preparate printr-o varietate de metode și ambalate pentru a fi vândute se găsesc și la noi în țară. Cele mai cunoscute sunt kalamata, originare din Grecia și sunt măsline negre culese la maturitate și băgate în apă cu sare.au o aromă puternică și sunt considerate printre cele mia bune. Pot fi de diverse culori și au coaja ușor încrețită.

Cele mai sănătoase măsline – tipuri de măsline sănătoase

Manzanilla, care sunt măsline verzi originare din Spania, vândute de obicei fără sâmburi, umplute cu diverse, sunt ambalate cu sare și suc lactic. Picholine sunt cele din Franța, maro și ușor sărate, care de obicei se sărează cu acid citric. Nicoise sunt măsline negre din Franța cu aromă puternică ce se vând deseori cu tot cu frunze și aromate cu ierburi.

Apoi, mai sunt diverse soiuri de măsline originare din Italia, conservate de obicei în sare cu ulei de măsline sau în oțet sau cu diferite ierburi sau condimente, precum rozmarinul. Soiuri precum Ponentine, Lugano, Gaeta sau Liguria.

Măslinele verzi sunt mai sănătoase decât cele negre, datorită indicelui glicemic mai mic. De altfel, măslinele verzi au mai puține calorii. Sunt surse importante de potasiu, fier, cupru, complexul de vitamine B, vitamina E, Omega 9. Măslinele conțin grăsimi sănătoase, care ajută la creșterea colesterolului bun și reducând riscul arterosclerozei.

Cele mai sănătoase măsline – de ce trebuie consumate măslinele sănătoase

Consumul măslinelor trebuie controlat, deoarece conțin cantități mari de sodiu, care poate provoca anumite dereglări, precum stări de agitație sau stări maniacale. Este bine de știut că măslinele și uleiul de măsline sunt laxative naturale excelente și personale cu probleme ar trebui să consume regulat. Consumul regulat de măsline verzi a fost asociat cu scăderea riscului dezvoltării cancerului de sân.

În plus, țările unde consumul de măsline și ulei de măsline este ridicat, au locuitori care se îmbolnăvesc mult mai rar de inimă sau cancer. Țări ca Grecia, Spania sau Croația se bucură de un regim mai sănătos datorită măslinilor. Se mai știe și faptul cp acestea protejează venele și arterele, coboară hipertensiunea, previn apariția cheagurilor periculoase și alungă bolile grave atunci când sunt consumate cu regularitate.

via | http://www.clicksanatate.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.