Разное
867

MămăligaDe-a lungul veacurilor mămăliga a devenit cea de a doua pîine, ceea ce nu poate lipsi de pe masa moldoveanului, devenind un adevărat simbol. Fiecare gospodină știe a prepara mămăliga, și o face diferit, așa cum a învățat de la bunei.Ingrediente

500 g mălai
1 ½ l apă
1 Iinguriţă sare
50g unt
Prepararea

1. Se pune ceaunul cu apă la fiert. Separat se pregătește malaiul proaspăt cernut. Cînd apa da în fiert, se adaugă o linguriță de sare și se presară puțin malai. Se pune untul.
2. Dupa cîteva minute, cînd apa clocotește se toarnă tot mălaiul pe centrul vasului. Cu un citor sau lingură mare de lemn se mestecă bine ca să nu apară cocoloașe. Se lasă să fiarbă la foc mic circa o jumătate de ora. Apoi se amestecă bine de tot, apăsind cu lingura spre pereții ceaunului.
3. Dacă mămăliga pare prea moale, se mai presară puțin mălai, amestecînd continuu. Cînd mămăliga nu se mai lipește de pereții ceaunului este gata.
4. Se apuca bine ceaunul de urechi cu un prosop, se scutură de cîteva ori în lături și se răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn, pregătit în prealabil. Țin minte din copilărie că bunica mea taia măliguța felii cu ajutorul unui fir de ață albă. Așa o fac și eu. Iar untul nu e un ingredient necesar, eu il adaug ca așa îmi pare mai gustos… Mămăliga e gata, puneți-o în forme și presăți-o cu ajutorul a ce aveți...eu folosesc o lingură. Mai fac și altceva, iau 2 farfurii la fel și le pun una peste alta cu mămăliga la mijloc.După răcire va arăta impecabil.


0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.