Разное
943

Păstrăv umplut cu nucă în foitaj


S-a întâmplat să ajung la Sâmbăta de Sus tocmai la ceasul când cea care avea să-mi fie gazdă curăța păstrăvii care urmau să ajungă în farfurie la masa de prânz. Iazul e la numai câţiva metri de uşa bucătăriei și n-aveam nici un dubiu că peștele e proaspăt prospăcior. Ce m-a intrigat a fost rețeta: Păstrăv umplut cu nucă în foitaj, şi n-am rezistat să întreb cum se prepară.

Ingrediente:

La doi păstrăvi, avem nevoie de:

100 g ceapă, 100 g miez de nucă,
un ou, 10 g usturoi,
50 ml ulei,
10 g sare,
1 g piper,
100 g foitaj,
1 g rozmarin.

Modul de preprare:

„Cu un cuţit bine ascuţit, păstrăvul se despică pe şira spinării, scoţând şira şi coastele, se eviscerează, iar apoi se spală. Se lasă la scurs după care se condimentează (sare, piper).

Se pregăteşte umplutura: ceapa tocată mărunt se înăbuşă în ulei şi puţină apă, se adaugă miezul de nucă tocat, rozmarinul şi usturoiul pisat. Se ia de pe foc. Când este aproape rece se amestecă această compoziţie cu oul şi condimentele.

Păstrăvul se umple cu această umplutură, se înveleşte într-o mantie de foitaj pe diagonală şi se aşază pe un grătar. Se pune la cuptorul preîncălzit la 200°C aproximativ 30 de minute, pentru procesarea termică a peştelui şi creşterea şi rumenirea mantiei din foitaj.

Se serveşte alături de o garnitură de legume şi sos de şampanie, fiind un preparat specific unor festinuri deosebite”.

Pofta buna!!!

via | http://sfatulparintilor.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.