Разное
669

O femeie creează măști din ADN-ul colectat de la necunoscuți


Lăsăm rămășițe de ADN în tot – de la fire de păr căzute, la gume de mestecat. Un astfel de element aparent nesemnificativ conține cantități mari de informație genetică.

Heather Dewey-Hagborg colecționează fire de păr, unghii, gume de mestecat sau chiștoace de țigară pentru a extrage ADN-ul stocat în ele. După această procedură, ea prelucrează secvențele colectate cu ajutorul unui program virtual care recreează chipul ”donatorului”.

În 2013, Heather a organizat un show pe care l-a intitulat “Stranger Visions”, compus dintr-o serie de măști create în funcție de materialul genetic colectat în locuri publice. Desigur, nu există dovezi care să demonstreze cât de mare este asemănarea cu persoanele reale, dar această formă de artă te poate face să îți pui niște întrebări.

Dewey-Hagborg consideră că ar trebui să fim mai atenți la cantitatea de material genetic pe care o lăsăm la întâmplare pe unde trecem. Ca o consecință a descoperirilor făcute, aceasta a găsit o modalitate prin care oamenii și-ar putea șterge urmele de ADN.

A creat un produs numit Invisible, care constă în două soluții chimice. Prima, numită Erase, înlătură 99,5% din informația genetică, iar a doua, Replace, distruge și ultima secvență de ADN rămasă.

via | http://playtech.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.