Разное
701

Ouă poached (ou fiert fără coaja)

Nouă ne place mult oul fiert moale, mai ales pentru gălbenușul curgător. Pentru mine a fost o provocare, care pare a fi simpla dar necesită puțina răbdare. E incredibil de gustos, și poate deveni un dejun minunat și rapid pentru cei mici și mari. Această varinată de prepare Poached Egg este englezeasca.

Ingrediente:
-un ou proaspăt și rece de la frigider. Rece pentru a nu se risipi.
-apa pentru fiert
-oțet alb 2-3 linguri la 1 litru de apa
-sare, piper
-legume, pătrunjel

Prepararea:
1. Punem apa la fiert împreuna cu oțetul.
2. Spargem oul în bol separat cu multă grijă să nu spargem gălbenusul.
3. Cînd apa se apropie de fiert, respectiv înca nu clocotește, cu o lingură facem un vîrtej și adăugăm oul. Se poate de fiert și două împreuna, dar prefer să o fac pe rînd. Daca oul nu e prospăt, albusul se va dispersa prin apă.
4. Folosim lingura ca să tragem usor albusul peste gălbenus, astfel încît să-și păstreze forma specifică. Le fierbem 3-5 minute.
5. Scoatem oule din apă cu ajutorul unei spumiere, și le întroducem într-un vas cu apa rece pentru a opri procesul de fierbere. Albușul trebuie să fie tare iar gălbenușul moale, curgător.
6. În aceste poze eu l-am servit cu legume la grătar și castraveți proaspeți. Se mai poate de servit cu crutoane sș cascaval, diferite sosuri. E o rețetă dificilă de preparat oul în așa fel, dar atunci cînd veți căpăta experiență, veți aprecia la maxim gustl deosebit și că a meritat efortul depus.


Succese.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.