Разное
802

Aerul condiţionat va poate face răuDe a scăpa de căldura în încăpere, societatea modernă utilizează la maximum aerul condiţionat acasă, la munca sau in maşina, chiar daca se expun la diverseafectiuni. Unii lasa aparatele sa functioneze toata noaptea in dormitor, iar dimineata ajung la spital cu nevralgii sau afectiuni respiratorii acute. Din acest motiv, venim în a vă oferi o serie de sfaturi pentru ca să nu necesităm ingrijiri medicale, dupa expunerea la aparatele de aer conditionat.

«Aerul conditionat poate oferi conditiile optime de temperatura si umiditate pentru a ne desfasura activitatea, beneficiile fiind maxime atunci cand se asigura in incaperi o temperatura cuprinsa intre 21 si 25 de grade, la o umiditate de 60 — 70%. In schimb, utilizarea excesiva sau necorespunzatoare supune organismul unui stress adaptativ continuu, usuca mucoasele si poate duce la declansarea sau agravarea unor afectiuni respiratorii acute sau acutizate, cum ar fi traheobronsite, laringite, nevralgii la nivel toracic sau facial si chiar paralizii faciale legate de utilizarea defectuoasa a aerului conditionat acasa sau in masina.

Pentru a evita inconvenientele sau prezentarea la spital, trebuie sa tineti cont de cateva reguli simple privind instalare si utilizare. Aparatul va fi instalat in locuinte la cativa metri de locul in care stam sau in asa fel incat racirea sa fie indirecta, iar fluxul de aer sa nu fie indreptat spre persoane. Pentru a nu fi expusi la variatii mari de temperatura aparatele vor fi reglate la 22 — 24 grade. Aparatele vor fi utilizate intermitent si nu vor fi lasate deschise pe durata noptii, iar filtrele trebuie curatate periodic, existand riscul de vehiculare bacteriana si a ciupercilor cu risc de infectii respiratorii si alergii», spune medicul iesean.


via | ://:

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.