Разное
955

5 ingrediente naturale pentru o curăţenie ecoTe-ai obişnuit să foloseşti pentru curăţenie produse chimice cumpărate din magazin. Costă mult şi îţi pot afecta sănătatea dacă nu le utilizezi cu atenţie. Însă ai la îndemână o mulţime de ingrediente naturale care pot înlocui cu succes produsele obişnuite. Iată care sunt şi cum le poţi folosi:

Sarea

Foloseşte sarea grunjoasă în locul produselor agresive de curăţat. Cu ajutorul unui burete şi cu două linguriţe de sare poţi curăţa crusta de sos care s-a întărit pe marginea cratiţei.

Sarea este utilă şi pentru a curăţa şi a dezinfecta ţevile. Adaugă 3-4 linguri de sare într-o oală cu apă clocotită şi toarnă apa pe conducta de scurgere.

Însă sarea absoarbe şi umezeala. Iar cum pantofii sport sunt cei în care piciorul transpiră cel mai adesea, pune sare în săculeţe din bumbac şi bagă-i în fiecare pantof. Vor absorbi şi transpiraţia şi mirosul.Oţetul

Poţi pregăti un detergent ecologic foarte simplu. Amestecă un litru de apă caldă cu 3 linguri de oţet şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Pune-l într-o sticlă cu pulverizator şi poţi curăţa cu această soluţie aragazul, gresia sau faianţa.

Oţetul degresează şi elimină mirosurile, aşadar este foarte bun atunci când vrei să cureţi frigiderul sau maşina de spălat. La fel de bine îl poţi folosi şi pentru a curăţa parchetul, însă evită să speli cu soluţie care conţine oţet marmură.

Oţetul poate fi folosit şi ca balsam de rufe. Toarnă o jumătate de pahar de oţet în rezervorul pentru balsam şi, contrar a ceea ce ai putea crede, rufele nu vor mirosi.Lămâia

Freacă bateria de dus sau cea de la chiuvetă cu coajă de lămâie şi calcarul depus va dispărea ca prin minune. De asemenea, dacă laşi o jumătate de lămâie în frigider, ea va absorbi mirosurile. Şi tot cu o jumătate de lămâie freacă pereţii cuptorului, apoi încinge-l la 180 de grade preţ de 10 minute. Cu un burete umed curăţă urmele de lămâie ramase.

Apa oxigenată

Un alt produs ideal şi care nu poluează deloc mediul este apă oxigenată. Toarnă bicarbonat de sodiu pe pereţii vasului de toaletă, apoi adaugă apă oxigenată, freacă cu o perie şi clăteşte. E un mod ieftin şi ecologic pentru a curăţa baia.Uleiurile esenţiale

Amestecă o jumătate de litru de apă cu 50 de mililitri de alcool rafinat şi adaugă 10-15 picături de ulei de arbore de ceai. Ai obţinut în acest fel un detergent economic şi natural, cu care poţi curăţa casa în mod ecologic.

via | http://casa.acasa.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.