Разное
802

Visele

Visele ramin un mister senzational. Unele pot fi banale sau revelatoare, altele pot fi infricosatoare si de rau augur, iar altele logice si linistitoare. De fiecare data noi ne intrebam ce sunt ele, de fapt. Sunt viziuni ale viitorului inevitabil, sau poate o informative provenita din latura emotionala. Ori, poate, fi o descarcare de ginduri, la care creerul s-a hotarit sa renunte, nemaiavind suficient loc de stocare.
Cercatatorii investigheaza toate posibilitatile si raspund intrebarilor printr-o multime de teorii. Unii spun ca nu exista dovezi pentru teoria ca visele ar avea intr-adevar o semnificatie. Dar cei mai multi oameni gasesc foarte greu de crezut ca noi visam fara absolut nici un motiv. De aceea, s-au cristalizat citeva posibile scopuri pentru care visam, printre care se numara urmatoarele:

— Pentru a face fata stresului;
— Pentru a conserva sanatatea mintala si fizica;
— Pentru a stoca noi informatii si capacitate;
— Pentru a scapa de informatii nefolositoare;
— Pentru a evolua spiritual;
— Pentru a primi mesaje intuitive.

Prin monitorizarea tiparelor de somn, cercetatorii au identificat momentele in care apar visele. Cei mai multi oameni urmeaza aceeasi schema a somnului in fiecare noapte, adormind si patrunzind din ce in ce mai adinc intr-o stare de relaxare pentru primele aproximativ 90 minute. In acel moment, ei intra intr-o faza numita somnul REM, care este marcata de o miscare rapida a pleoapelor si de visare. Cind cercatatorii si-au trezit in timul somnului REM, acestia aproape intotdeauna au declarant ca visau si ce visele erau foarte reale. Cei mai multi oameni ajung la somnul REM de 3-4 ori pe noapte, urmind mereu cite un ciclu de 90 minte.
Dar ce anume fac visele? Freud le-a numit “drumul regal catre inconstient”. El era de parere ca visele releva dorintele ascunse ale omului, reprezentindu-se sub forma unor simboluri, ce combina dorinte foarte vechi cu activitati intreprinse in ziua precedent.
Exista si o viziune moderna, care priveste visele in termini functionali. O teorie recenta posuleaza ca, in timp ce corpul se odihneste, mintea lucreaza, sortind si procesind toate informatiile cu care a intrat in contact in ziua precedent, iar acest process are ca rezultat visul- indifferent ca memoria stocheaza informatia sau se elibereaza de ea.
De fapt, anumite vise par sa detina cheia unor relatii din trecut, present sau viitor, iar atunci cind se intimpla acest lucru, le numim vise parapsihice.
Dar care e parerea voastra, ce sunt visele, si care poate fi semnificatia lor. Ati visat vre-o data ceea ce ati putut intelege, sau poate ati avut un vis de previziune?

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.