Разное
405

Idei neobisnuite din lumea PR-ului

    Acum am citit o carte de specialitate, PROFESIA DE RELATIONIST si am selectat doua istorioare tare haioase din experienta unor relationisti.
 
1. In 1988, Sute de serpi vii au fost expediati proprietarilor de magazine de casete video. Acest lucru s-a facut pentru a asigura promovarea unui film de groază, The serpent and the rainbow. Intr-un final campania a fost interzisa din cauza ca sarpii pot transmite numerosi virusi si bacterii.
 

2. Fiat dorea sa introduca în Spania modelul Cinquecento, destinat femeilor intre 20 și 28 de ani. Pentru asta, a fost distribuita unui numar de 50.000 de femei o scrisoare anonima pe hirtie roz pe care scria: “Aseara ne-am intilnit pe strada si am remarcat ca ma priveai cu interes. Am nevoie sa te cunosc si sa ma cunoști. Vrei sq avem o mica aventura? Sunt sigur ca suntem facuti unul pentru celalalt. Am nevoie sa fiu cu tine doar cîteva minute”. Uite-asa! :) Si ce credeti? Aventura pornise, numai nu asa cum se asteptau cei înflacarați de la Fiat. De frica sa nu fie agresate, unele femei au stat in casa, iar altele au ieșit doar impreuna cu sotii lor (se pare ca tot inflacarați și dornici de aventura :) ). Evident scenele de gelozie nu au putut fi evitate în foarte multe cupluri. Într-un final, Fiat și-a anulat nemaipomenita campanie si a prezentat scuze destinatarelor.
     Daca sa analizez puțin aceste doua campanii pot spune ca ambele au la baza idei neordinare. Mai mult sau mai puțin ele au fost mediatizate doar deaceea ca au creat unele conflicte in jur, trezind valul asta SENZATIONAL in presa.  Ideea camapaniei lansata de Fiat imi pare foarte draguta, dar textul nu e cel mai reusit atita timp cit a trezit asa reactii negative in societate.
     Vă doresc cit mai multe idei creative si fiti atenti ce si cum comunicati.
     P.S. Cartea n-o recomand. Sunt alte carti cu mult mai impresionante. Pot sa o recomand doar celor care doresc sa afle la general cu ce se ocupa un comunicator.
hellgas.wordpress.com/ 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.