Разное
904

Supa crema de dovleac


      Secretul acestei supe minunate este usturoiul. Rezultatul muncii va fi o supă aromată, plăcută ca textură, ce-ți poate încălzi sufletul pe timp rece. Cu atât mai mult că această supă este bogată în caroten și vitamine din grupa B. La această supă de minune se potrivește smântâna sau frișca, dar așa cum e post vă propun o variantă fără smântână. 

 
 



Ingrediente:


1 kg dovleac (cântărit după ce s-a curățat de sâmburi și coajă)
1 ceapă mare
1 felie groasă rădăcină de țelină (cca 50 gr)
4 căței de usturoi
2 cartofi
300 ml apă
2 linguri ulei
sare, piper
cozi de ceapă verde pentru înfrumusețare
 
 
Preparare:


1.     Se încinge uleiul și se călesc ceapa și țelina tocate mărunt, până ceapa e moale.  Se adaugă usturoiul strivit și se mai călesc 1 minut.
2.     Se adaugă dovleacul și cartofii tăiați cubulețe. Se adaugă  apa cât să cuprindă perfect conținutul oalei. Se condimentează cu sare și piper.
3.     Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 15 minute, până cartofii sunt moi.
4.     Se mixează conținutul oalei în blender sau cu blenderul vertical, până supa e cremoasă. Se drege de sare.
5.     Se spală și se toacă mărunt cozile ceapă verde.
6.     Se servește supa cremă cu  crutoane de pâine, ceapă verde, semințe de dovleac.
 
 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.