934
Supa crema de dovleac

Ingrediente:
1 kg dovleac (cântărit după ce s-a curățat de sâmburi și coajă)
1 ceapă mare
1 felie groasă rădăcină de țelină (cca 50 gr)
4 căței de usturoi
2 cartofi
300 ml apă
2 linguri ulei
sare, piper
cozi de ceapă verde pentru înfrumusețare
Preparare:
1. Se încinge uleiul și se călesc ceapa și țelina tocate mărunt, până ceapa e moale. Se adaugă usturoiul strivit și se mai călesc 1 minut.
2. Se adaugă dovleacul și cartofii tăiați cubulețe. Se adaugă apa cât să cuprindă perfect conținutul oalei. Se condimentează cu sare și piper.
3. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 15 minute, până cartofii sunt moi.
4. Se mixează conținutul oalei în blender sau cu blenderul vertical, până supa e cremoasă. Se drege de sare.
5. Se spală și se toacă mărunt cozile ceapă verde.
6. Se servește supa cremă cu crutoane de pâine, ceapă verde, semințe de dovleac.
0 комментариев