Разное
655

Gyeranbbang- Pâinică cu ou


      Pâinică cu ou 계란빵(gyerran 계란= ou si bbang 빵= pâine) poate fi servită cu uşurinţă pretutindeni în Coreea, aceasta fiind o mâncare coreeană de stradă, vândută la numeroase boutique-uri.
     Gustul uşor dulceag al pâinicii împreună cu oul întreg fac din gyeranbbang o gustare rapidă şi perfectă pentru sezonul rece atunci când e servită fierbinte, motiv pentru care este extrem de populară.

     Aluatul este puţin mai dens decât cel pentru brioșe, pregătit dintr-un amestec asemănător clătitelor, iar pasta obţinută este apoi turnată într-o tigaie mică şi gătită la foc. Există 2 tipuri de gyeranbbang:
— oul este plasat în interior între 2 jumătăţi de pâinică şi apoi gătit în timp ce se face şi aluatul
— oul întreg este pus deasupra pâinicii si gătit astfel.

Ingrediente:
(pentru 8 bucăţi)

2 ouă mari pentru aluat
1/3 cană de zahăr
3/4 cană de faină
3/4 linguriţă praf de copt
½ cană de unt sărat topit
60ml (1/4 cană) lapte
8 ouă mai mici

unt (pentru uns formele)
sare pentru ouă

  Prepararea:

1. Bateţi 2 ouă mari într-un bol până devin puţin spumoase. Adăugaţi zahărul şi bateţi până ce se dizolvă.
2. Puneţi făina şi praful de copt în amestec.
3. Adăugaţi untul topit împreună cu laptele şi amestecaţi bine din nou. Dacă nu aveţi unt sărat puteţi adăuga puţină sare în loc pentru mai multă savoare.
4. Consistenţa aluatului trebuie să fie asemănătoare unuia de clătite.
5. Puneţi aluatul într-o pungă pentru a fi mai uşor de turnat în forme o cantitate potrivită de amestec.
6. Dacă nu dispuneţi de forme individuale de brioşe sau de o tavă specială de brioşe, puteţi folosi orice boluri sau vase mai mici care pot fi introduse în cuptor. Ungeţi formele în mod egal cu untul topit.
7. Turnaţi o cantitate de aluat care să acopere fundul vaselor individuale aproape ¼ (aproximativ o linguriţă sau două) şi apoi nivelaţi cu ajutorul unei linguri.
8. Spargeţi oul pe deasupra fiecărei brioşe şi presăraţi şi puţină sare. Gyeranbbang sunt delicioase când sunt proaspete şi calde, aşa că sfatul este să pregătiţi numai cantitatea pe care intenţionaţi să o consumaţi.
9. Turnaţi apoi restul cantităţii de aluat peste ou, lăsând totuşi suficient spaţiu pentru a lăsa pâinicile să crească.
10. Puneţi formele umplute în cuptorul preîncălzit şi pentru a verifica dacă brioşele sunt gata, introduceţi adânc o scobitoare în centru, iar dacă aceasta rămâne curată după ce o scoateţi, înseamnă că Gyeranbbang este gata.

Poftă bună !
 www.facebook.com/CSRK.DSA?ref=stream&hc_location=stream

via | aeriskitchen.com

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.