Разное
596

Supă cremă de ciuperci


        Pe timp de toamnă, când  este cam frig și plouă necontenit este plăcut să servești o supă caldă și aromată pentru a-ți ridica un pic dispoziția și a face bine suflețelului. De aceea am ales această rețetă de supă de ciuperci. Îmi place foarte mult, este un balsam adevărat pe timp rece, te reface în doi timpi. Pentru această supă în ultimul timp folosesc mai des ciupercile numite bureți negri, sau ghebe, ciuperci de copac. Mie mi se par mai aromate.
 
Ingrediente:
  • 500 de grame de ciuperci champinion proaspete
  • 1 litru de bulion de pasăre (eu o prepar pe apă)
  • 1 ceapă mare
  • 50 de grame de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 50 de grame de faină
  • 250 ml. de smântână dulce sau frișcă 30%
  • sare,
  • piper alb
  • 1 vârf de cuțit de nucușoară
  • ceapă verde pentru decor
 
Modul de preparare:
1.     Ciupercile nu se recomandă să fie spălate, pentru că  absorb apa ca un burete. Dar cele care sunt pe piața noastră se merită a fi spălate, în caz contrar riscăm să simțim ceva  țărână sau nisip în gură.
2.     Deci, ciupercile, se spală câte una sub jetul de apă cu atenție, se pun pe un șervețel pentru a se scurge de apă
3.     Ceapa se taie mărunt; se topesc 30 de grame de unt împreună cu uleiul în oala în care se va prepara supa și se adaugă ceapa la călit. Se călește 4-5 minute, amestecând continuu, până se înmoaie.
4.     Se adaugă 350 de grame de ciuperci, aproximativ o treime păstrându-se.
5.     Se călesc ciupercile până ce lichidul se evaporă, amestecând constant. Se adaugă făina și se amestecă bine până când îmbracă toate ciupercile.
6.     Se toarnă bulionul (sau apa) fierbinte și se amestecă.
7.     Se fierbe supa 15 minute, până se înmoaie bine ciupercile. Între timp, se topesc într-o tigaie cele 20 de grame de unt și se adaugă ciupercile ce au rămas, călindu-le cu sare și piper alb măcinat 2-3 minute.
8.     După trecerea celor 15 minute, supa se pasează cu blenderul.
9.     Se adaugă în supă smântâna și se dă într-un clocot scurt, apoi se condimentează cu sare după gust, piper alb măcinat  și  nucșoara. Adăugăm în supă ciupercile călite.
10.                       Înainte de servire se presară cu ceapă verde  tocată. Puteți servi supa și cu crutoane.
 
 
Pofta buna!
 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.