Разное
557

Supă cremă de conopidă


       O rețetă foarte simplă și foarte gustoasă, care are la bază trei ingrediente simple. O supă ce se potrivește de minune pentru o cură de slăbit, și nu conține multe calorii. Desigur, la noi în Moldova nu se prea gătesc multe bucate din conopidă, deoarece  mulți nu o preferă. Însă conopida este foarte folositoare și nu încurcă să ai la îndemână câteva rețete. Supa cremă de conopidă sete una foarte ușoară și ușor de gătit. Sunt sigură că o să-ți placă.
 


Ingrediente:
 
1 conopidă desfăcută în buchețele,
1 ceapă medie,
piper proaspăt,
ulei de măsline;
sare după gust,
500g apă.
 
 
Prepararea:


1. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și călește ceapa la foc mic timp de 15 minute, fără să o lași să prindă culoare.
2. Adaugă buchețelele de conopidă, adaugă sare după gust și 100g de apa. Dă focul tare, acoperă totul cu un capac și lasă timp de 15-18 minute, până se face conopida. Adaugă restul cantității de apă, dă focul încet de tot și lasă să mai fiarbă încă 20 de minute, fără capac.
3. Pune totul în blender și amestecă până când prinde o consistentă cremoasă. Lasă apoi supa să stea timp de 20 de minute, timp în care se va îngroșa ușor.
4. Subțiază supa cu încă 100g de apă și încălzește-o. Servește-o caldă, stropită cu puțin ulei de măsline și piper.


        Desigur la aceasta supă se poate de adăugat și frișcă pentru a obține un gust mai delicat și fin, cașcaval ras, totul depinde de ceea ce dorești. Supa o putem servi cu crutoane, sau fără nimic.


Poftă bună!!

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.