Разное
517

Trenduri culinare pentru 2013


      În bucătărie tot există  bucate – trenduri și tendințe moderne.  Desigur bucătăria nu se poate lăuda cu colecții de „toamna-iarnă” sau cu cea de „primăvară-vară”, oricum domeniul culinar are și el vedetele lui în fiecare sezon. Federația Culinară Americană  a denumit care produse vor sunt în vogă în sezonul culinar al acestui an, 2013.

          Ingredientele locale și sezoniere sunt pe val și vor continua să fie vedete în bucătăriile internaționale acest an. Sunt semnătura tot mai multor restaurante care mizează doar pe ceea ce natura le oferă lângă casă și nu mai importă produse exotice de pe alte meleaguri.
 

                                                                  

  Meniurile fără glutenvor deveni tot mai populare în 2013, spun bucătarii, care acordă deja mai multă atenție clienților cu nevoie speciale. Și tot printre ei sunt și copiii, care au nevoie de mai multă atenție în alimentație. Ca să atragă un public nou, marile lanțuri de fast-food vor avea în plan meniuri mai sănătoase pentru cei mici acest an.
                                                                               

       Pe lista tendințelor culinare pentru anul viitor trebuie incluse și câteva din predicțiile grupului Sterling Rice, unul dintre cei mai mari consilieri ai producătorilor din industria alimentară mondială. Ei prevăd ca:
 
                                                              

1. Gustul anului va fi gustul acru (citric/amar).
2. Legumele vor avansa în grad și vor deveni feluri principale.
3. Porțiile vor deveni mai mici. Nu din cauza crizei sau a costurilor, ci pentru o experiență unică la masă. Vei primi, astfel, farfurii mici cu doar un singur fel de mâncare.
4. Fructele vor fi incluse nu numai în deserturi, ci și în aperitive și supe.
5. Popcornul va fi gustarea anului, indiferent de aromele pe care le îmbracă. Îl vei găsi chiar și lângă înghețate.
 

                                                                              

Băuturi surprinzătoare


      Specialiștii de la Barmania ne-au spus că deja apar noi tendințe în materie de băuturi. Cocktailurile “afumate” (printr-un dispozitiv special) vor fi vedete în baruri, mai ales că procedeul de pregătire este spectaculos. Combinațiile tari cu mai multe lichioruri și vinurile cu mai mult alcool vor fi și ele în listele de băuturi în 2013, dar cele mai ingenioase combinații vor fi cele de cocktail-uri inspirate din mâncare: o bloody Mary cu votca infuzată cu bacon sau șorici ori un cocktail cu carne tocată.


 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.