Разное
563

Jeleu cu iaurt și zmeură


      Ai poftă de ceva delicios? Noi îți propunem să pregătești un desert în straturi cu jeleu și iaurt — o rețetă rapidă și extrem de gustoasă. Iar dacă dorești să-i frapezi pe cei dragi cu ceva gustos și plăcut ochiului, la sigur că această  rețetă  î-ți va prinde bine.stratul 1:
 
200 gr zmeură,
5 linguri zahar,
200 ml apă,
1 plic gelatină.
 
 
 

stratul 2:
 
200 gr iaurt,
5 linguri zahar,
1 plic zahar vanilat sau câteva picături esență vanilie,
1 plic gelatină.
 
Pentru ornamentare:
 
Fructe de zmeură,
50 g ciocolată neagră.
 
Modul de preparare:
 
 1. Gelatina se pune la înmuiat cu 50 ml de apa rece 200 gr de zmeură  se spală bine și se pune cu apa  într-o cratiță pe foc. Când au dat în clocot, se adaugă zahărul și se  amestecă până se topește.  În gelatină se adaugă 100 ml apă  fierbinte și se amestecă până se dizolvă toata gelatina. Gelatina dizolvata  se adaugă în siropul de zmeură  când s-a răcit puțin, se amestecă bine. Se toarnă compoziția în paharele  până la jumătate  și se pun la frigider până se prinde bine jeleul, aproximativ pentru 1,5 ore.
 
2. Într-un vas se pune u iaurtul cu zahărul și zahărul vanilat,  se amestecă bine până se dizolvă totul.  Gelatina dizolvata (ca mai sus) în apă fierbinte se  adaugă în iaurt și se amestecă bine. Se scot paharele cu jeleul de iaurt din frigider. Se toarnă jeleul din iaurt  peste jeleul din zmeură. Se pune paharele  din nou la frigider până se prinde bine de tot, aproape  2 ore. Verificați-l ca să fiți sigure că este gata. Ornăm jeleul cu ciocolată neagră rasă și fructe proaspete de zmeură, iar dacă aveți posibilitatea de a face rost  de frunze proaspete de mentă, atunci e totul perfect!
 
Pofta buna!
 

1 комментарий

avatar
desertul din poza arata asa de bine ca iti lasa gura apa{#emotions_dlg.nyam2}
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.