Разное
345

Sacher Torte - un secret dulce al Vienei

          Grupul Sacher s-a extins azi la un număr patru cafenele și două hoteluri de lux, singurele locuri din care poate fi cumpărată prăjitura devenită un simbol pentru Austria. Rețeta Sacher Torte este ținută în secret chiar și la 180 de ani de la prima servire. Noi vă spunem însă povestea ei.
       „Nu vreau să trec printr-o rușine în seara asta!“ Cu toate că pare curios, viața prăjiturii Sacher Torte a fost marcată de aceste cuvinte. În 1832, cancelarul austriac Klemens Wenzel von Metterich a organizat un banchet de stat cu invitați de rang înalt. Dată fiind ocazia deosebită, prințul i-a cerut bucătarului său personal să pregăteasca un desert special care să fie prezentat în premieră la recepție. Dintr-un ghinion proverbial, patiserul s-a îmbolnăvit grav chiar cu o zi înainte, iar responsabilitatea pregătirii desertului a căzut pe ucenicul său, un tânăr de doar 16 ani.

 
 
                                                        

     Sub presiunea ordinului regal, Franz Sacher a venit cu o rețetă care amesteca blatul pufos de cacao, ciocolata, scorțișoara și crema din gem de caise. Chiar dacă fusese pregătit la repezeală, tortul s-a bucurat de un real succes printre invitații prințului. La rândul său, Franz Sacher și-a continuat cariera ca și cum nimic nu se întâmplase. Și-a urmat ucenicia în subordinea Contelui de Esterhazy în Bratislava și  la Budapesta, iar apoi, când a devenit bucătar cu acte în regulă, a reluat prepararea desertului, împrumutându-i și numele.
                                                       

     Din 1849, Franz Sacher a deschis un magazin de delicatese chiar în centrul Vienei. Selecția de ciocolată și patiserie, cacao și cafea de lux, precum și diferite condimente orientale au adus renumele localului între granițele imperiului, dar și dincolo de ele. Vedeta absolută era Sacher Torte, prăjitura care continua să câștige public.
 
                                                      

      În cei 180 de ani de existență, din Viena au fost livrate mai mult de 360.000 de prăjituri realizate manual. Prepararea are loc după o rețetă lăsată moștenire de Franz Sacher, un manuscris păstrat sub cheie în tot acest timp și deschis doar membrilor din consiliul de administrație al companiei dezvoltate pe baza patiseriei vieneze. Cu toate că pregătirea poate părea simplă, rețeta implică o mulțime de detalii legate de temperatura de coacere, umiditatea produselor folosite și modul în care se face prepararea.
                                                     

     Sacher Torte Original a devenit acum un brand cu recunoaștere mondială mai ales când firma îl vinde și prin intermediul Internetului. Livrarea trebuie făcută în condiții controlate, la temperaturi între 16 și 18 grade Celsius, iar păstrarea în frigider este complet nerecomandată.
 
                                                      

    Corporația Sacher numără acum două hoteluri de lux și patru cafenele distribuite în Viena și Salzburg, respectiv Innsbruck și Graz. Din 1962, marca a fost preluată de către familia Gurtel care au obținut exclusivitate asupra numelui „Original Sacher Torte“, singura prăjitură care urmează îndeaproape rețeta lui Franz și care se distinge prin bănuțul din glazură de ciocolată marcat.
 

via | www.stylereport.ro

1 комментарий

avatar
Imi plac prajiturile cu ciocolata
{#emotions_dlg.nyam2}
0
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.