Разное
1036

Secretul unui vin fiert ca la carte


       Vinul fiert  e ca fotbalul: toată lumea se pricepe la prepare, tuturor le place și, pe oricine întrebi, îți spune fără să stea pe gânduri de ce ingrediente ai nevoie pentru o băutură perfectă. Câte case, atâtea rețete senzaționale — am putea spune. Ingredientele principale sunt, în general, aceleași, însă micile deosebiri fac diferență remarcabilă.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Vin fiert Gluhwein
 
      Cel mai cunoscut  vin fiert se numeste Gluhwein, o rețetă austriacă ridicată în slăvi de cunoscători. Iată ingreientele pentru un vin fiert Gluhwein ca la… el acasă: o sticlă de vin roșu sec, o lămâie, două bețișoare de scorțișoară, 3 cuișoare, 3 linguri de zahăr, un pic de cardamon (sau ghimbir).
      Vinul se pune la încălzit (atenție, nu la fiert). Lămâia se taie felii și se aruncă în vin. Urmează scorțișoara, cuișoarele, zahărul și cardamonul, după gust. Vinul se ține pe foc încă aproximativ 5 minute (încă o dată: fără să fiarbă), după care — cel mai important — se lasă totul cam o oră, că aromele să se intrepătrundă. Înainte de a-l turna în pahare, vinulfiert se reîncălzește, amestecând ușor componentele.
 
 


Vin fiert alb dulce
 
       Ingrediente: 1 litru de Muscat Ottonel, 300 ml de ceai negru (nu verde, nu de fructe), 4 linguri de zahăr, coaja de la o lămâie, 10 boabe de ienupar, vreo 5 cuișoare, un bețișor de scorțișoară (dacă puneți scorțișoara măcinată, vinul viert iese tulbure).
Mod de preparare: ingredientele se pun în vinul rece și totul se încălzește. Focul se stinge înainte ca licoarea să înceapă să fiarbă, oala se acoperă cu un capac și… vinul fiert e gata de servire.
 
 


Vin fiert sec
 
       Ingrediente: un litru de Riesling sec, 250 ml de apă, 5 linguri de zahăr, două lingurițe de cuișoare, un batonaș de scorțișoară, piper negru(sau ardei iute, pentru cei mai curajoși), coajă de la o lămâie.
      Mod de preparare: totul se pune într-o oală și se pune pe foc, până începe să fiarbă. Se stinge focul și se lasă 15 minute. Un adevărat deliciu!
 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.