Разное
852

Dovleac împlut


             Dovleacul este o legumă din familia Cucurbitaceelor, care se evidențiază prin bogăția în provitamina A și prin conținutul în fosfor, calciu și fier. Această legumă nu este pe drept uitată de noi. În medicina naturistă  este folosită la foarte boli. Pulpa de dovleac este bogată în fosfați și tonică pentru creer. Conține globulină și este bună pentru ficat, rinichi și intestine. Crudă dă bune rezultate în combaterea   hidropiziei.
         Dovleacul poate fi folosit ca integrant în supe, pireu, crud se poate de ras în combinație cu alte legume în salate. Fiert se folosește împreună cu cartofi, orez, fasole. La fel la dovleac se folosesc în culinărie, mugurii și semintele. Dovleacul prezintă un aliment  foarte prețios și benefic pentru noi, de aceea nu ezitați să îl folosiți în alimentație.
 
 

Ingrediente
 
2 dovlecei mici
2/3 pahar cu crupe de mei
150g  stafide
100g  caise uscate
4-6 prune uscate
1 morcov
1 ceapă
25g unt
ulei de prăjit
sare după gust
 
 
Mod de preparare
 
1.     Se încălzeşte cuptorul pînă la 200°. Dovleacul spălat se înveleşte în staniol şi se coace timp de 40 minute. Se scoate şi se răceşte.
2.     Stafidele, caisele, prunele se spală. Peste ele se toarnă uncrop. Se lasa 20 minute. Apoi se varsă apa şi se toacă mărunt.
3.     Crupa de mei se spală de cîteva ori. În cratiţă se toarnă patru pahare de apă, se sărează şi se pune la foc. Cînd fierbe apa se toarnă meiul. Se lasă pe foc pînă nu se evaporă toată apa.
4.     Ceapa, morcovul se toacă fideluţă. Se prăjesc în ulei 4 minute.
5.     La dovlicei se taie atent codiţa. Se scobeşte de seminţe.
6.     Meiul se amestecă cu fructele uscate şi legumele prăjite şi se upmlă dovleceii. La fiecare se pune pe umplutură unt. Se acoperă  şi se pune din nou la cuptor pe 10 minute.
 
Dovleacul e necesar să fie rotund şi mic, deoarece este mai dulce. Dacă se foloseşte un dovleac mai mare atunci respectiv se măreşte şi timpul de preparare. 

Poftă bună!
 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.