Искусство и фотография
807

"Bureaucratics" de Jan Banning.

«Bureaucratics» este un proiect ce consta dintr-o carte şi o expoziţie care conţine in jur de 60 de fotografii. Acesta este un studiu comparativ-fotografic a culturii, ritualurile şi simbolurile de stat ale administraţiilor publice şi al funcţionarilor săi din opt ţări de pe cinci continente, selectate pe baza unor considerente politice, istorice şi culturale: Bolivia, China, Franţa, India, Liberia, Rusia, Statele Unite ale Americii, şi Yemen. 
Искусство и фотография
1075

GALERIE FOTO: Poate cele mai impresionante fotografii cu valuri

    Daily Mail publică o galerie foto spectaculoasă, cu mai multe valuri surprinse exact în momentul în care se sparg, pe ţărmul din Hawaii.
    Imaginile au fost realizate de fotografii Nick Selway şi CJ Kale, care au folosit aparate foto obişnuite, dar rezistente la apă

    „Am petrecut majoritatea timpului în apă, a fost nevoie de foarte multă răbdare pentru a face aceste fotografii uimitoare”, a declarat CJ Kale, originar din Hawaii.
    „Am făcut aceste fotografii pentru a surprinde Mama-Natură cu frumuseţea şi lumina ei”, a completat Selway.
Искусство и фотография
658

Fotoset pentru Lingerie Football League All-Star Games - Australia

Fotoset organizat  pentru membrii conferinţei de Est şi de Vest a Ligii de Fotbal Lenjerie de la Entertainment Centre din Brisbane, Australia, pe 30 mai 2012, pentru a promova All-Star Tour Jocuri care sunt  stabilite pentru data de 2 iunie la  Brisbane si pe 9 iunie 2012 la Sydney.


Искусство и фотография
660

Un album foto diferit - "Blow Job"


Un fotograf pasionat, s-a gandit sa faca un mic proiect din asta si a invitat oamenii sa se lase fotografiati in timp ce fata le zboara, la propriu.

Asa a aparut albumul «Blow Job» al fotografului lituanian Tadas Cerniauska (tadaocern.com).

Cum expresiile sunt sunt greu de povestit, ne-am gandit sa va aratam, pur si simplu, cateva dintre cele mai reusite fotografii din cadrul albumului. Mai multe imagini gasiti atat de site-ul personal, cat si pe pagina de Facebook a artistului.
Искусство и фотография
674

Iluziile reale ale lui Erik Johansson

Tânărul fotograf Erik Johansson din Suedia (Erik Johansson) nu este celebru imaginilor sale, ci talentului sau de a le transforma intr-o iluzie reală. Asistenta acestuia fiind renumita programa denumita Photoshop. Persoanele care au influentat creatiile lui Johansson sunt Salvador Dali si Magritte Rene, dar, de asemenea, se observa semnificativ lucrările de Escher şi Gonzalez Rob.
Искусство и фотография
745

Pamantul vazut la o rezolutie uimitoare de 121 megapixeli (foto)

Fotografia, cu o rezolutie uimitoare de 121 megapixeli, a fost realizata de catre satelitul rusesc meteo Elektro-L No.1.

Acesta a surprins imaginea Pamantului de la o distanta de 36000 de km. Fotografia este diferita fata de cele realizate de NASA, fiind obtinuta prin combinarea imaginii vizibile cu cea realizata in infrarosu.

Aceasta tehnica permite vizualizarea vegetatiei, care in mod normal este verde, dar care apare de culoare maro ruginiu.
Искусство и фотография
788

Fotbal american în lenjerie intimă

                  Barbații   din întreaga lume cu sufletul la gură așteaptă  începerea meciului de fotbal Lingerie Football League  a femeilor.  Spectacolul promite să fie unul  foarte fierbinte. Femeile și aici  încearcă să cucerească terenul de fotbal american, şi nu oricum, ci în lenjerie intimă. Arată senzaţional şi vor să demonstreze că se pricep la fotbal american, la fel de bine ca şi bărbaţii, însă sunt cu mult mai sexy. Chiar dacă se aleg cu vînătăi sau unghii rupte, jucătoarele sunt hotărîte să reziste pe teren. Lingerie Football League numără 10 echipe de femei sexy care vor să cîştige titlul.
Искусство и фотография
761

Zborul gloanțelor în fotografiile lui Lex Augusteijn

            Fotograful  olandez Lex Augusteijn, specializat  în  fotografia  macro  a  zborului  gloanţelor   care  intră  și  trec  printr-o  mulțime  de  obiecte.  El   reuşeşte  să   capteze  un  moment  uimitor  de  distrugere,  pe  care  ochii  și  creierul omului  nu  reușește  să  vadă  în  timp  real, deoarece  se  petrece rapid.  În  scrierile  sale de  lucrări  Augusteijn  trece  un  glonte  prin lămpi  electrice, baloane goale  sau  umplute  cu  apă,  ouă, zaruri,  picături  de  apă. Lucrările  sunt uimitoare  și  interesante,  sper  să  vă  placă.
Искусство и фотография
865

Fotograful: Steve Wall

            Fotograful Steve Wall originar din  Arizona și deținătorul premiului Golden Photographer Award este cunoscut  pentru o serie de lucrări Waterdrops — macrofotografia picăturii de apă în culori și imagini  ale diferitor obiecte. Wall nu este doar un iubitor de  macro natură, în imaginile sale e el folosește picătura de apă ca pe o lentilă mică naturală, ce poate mări şi reflectă obiectele care sunt în apropiere. Fotografului îi reușește să cuprindă acea macrolume pe care o conţine picătura de rouă de pe mugurii de salcie înfloriți, sau perișorii de păpădie.
           Nu pentru prima oară au încercat să-l învinuească pe Steve Wall  în  faptul că se folosește  de editori grafici în montarea  fotografiilor, deoarece lucrările sale par  atît de fantastice. Cu toate acestea, fotograful  în imaginile Waterdrops  nu se folosește  decît de  camera Nikon D200  şi desigur   abilitatea sa de a vedea ceea ce este invizibil pentru ceilalţi.  Faptul că picaturile minuscule din imagini  sunt reale Steve Wall a  dovedit-o prin prezentarea unui masterclass special.
           Cele mai multe dintre imaginile fotografului sunt făcute în grădina lui din Arizona,  după o ploaie sau  dimineața pe roua.

Искусство и фотография
634

Feţele de neuitat în fotografiile lui Steve McCurry

           Fotograful Steve  McCurry originar   din  Philadelphia, în viața  sa  a  călătorit  mult  prin  lume,  vizitînd  multe  locuri  fierbinţi,  și  surprinzînd momente  ale  conflictelor  civile  şi  internaţionale  din  ultimul  timp pentru  National  Geographic. Nu  este  un colţ  pe  globul  pămîntesc  unde  să  nu  fi   ajuns  obiectivul  fotografului. Probabil cu  toții  cunoașteți  celebraimagine  a  lui  Steve  McCurry -Fata  afgană cu  ochii  verzi  pronunțați. Eu  vreau  să  vă  propun spre vizionare cîteva din lucrările acestui minunat fotograf.
Искусство и фотография
745

Revista People a desemnat cea mai frumoasa femeie din lume pentru anul 2012

            Cîntăreața americană Beyonce  în vîrstă de 30 ani a  fost desemnată ca cea mai frumoasă femeie din lume pentru anul  2012.
Beyonce la această vîrstă a reușit să atingă multe succese în carieră sa, primind, spre exemplu, 16 premii Grammy. Dar pe lîngă o cîntăreață vestită  mai este  și o  actriță reușită. Pentru multe femei ea prezintă o  inspirație  în  materie de modă  cu o adevărată frumusețe naturală.

         Ea susține că, cel mai important rol al sau este  acela de mamă pentru micuța Blue Ivy,  născută în ianuarie.  Tatăl ei este rapperul Jay-Z. „Mă simt mai frumoasă ca oricînd, pentru că am nascut. Nu m-am simțit niciodată atît de conectată, nu am avut niciodată acest sentiment al rostului meu pe pămînt”, a spus vedeta.
Искусство и фотография
1323

Expozitie de reptile si serpi la OdessaMergînd pe bulevardul Primorsk din Odesa, am observat anunțul privind expozitia celor mai veninoase reptile de pe Terra. Expoziția dezvăluie secretele unora dintre cei mai periculoși șerpi, ce se mișcă cu viteza amețitoare.Astazi, majoritatea reptilelor sunt ocrotite de lege.

Искусство и фотография
1824

Casa de vis

      
Casa. Cum arată  casa ta? Locuiești la pămînt sau la bloc? Este mică sau mare? Se află într-un loc  frumos și plăcut, unde dimineața razele  solare îți gîdilă genele?  Sau  poate în fiecare zi vezi una și aceeași prin geam, clădiri cenușii și sombre? Cu adevărat aceasta îți este casa  pe ți-ai dorit-o? Sau poate  ai un vis ascuns, unde casa ta nu se aseamănă deloc cu cele văzute de pînă acum. Unde acoperișul și perții sunt din sticlă, sau poate o vezi cocoțată pe un copac mare în inima pădurii, ori este purtată pe apele unui rîu.  Imaginația omului nu are margine, iar dorința de a avea propria locuință îl inaripează să pornească la drum în căutarea locului perfect pentru ea.  Și toți acești visători ca regulă sunt crezuți „plecați cu mintea”, căci casa trebuie să fie din piatră, pe perete tapetă și  pe podea covorul „floare”.
 
      Dar sunt visători  ale căror imaginații au trecut de univers, iar curajul cu care au izbutit să realizeze visul este demn de a-l urma. Pe pîmînt sunt construite multe din astfel de case, și eu am selectat  doar cîteva din ele.
Искусство и фотография
793

Maldive - Paradisul pe pămînt

              Maldive sau Insulele Maldive oficial Republica Maldive reprezintă  un  adevărat paradis tropical care se întinde pe o suprafață de 90.000 de kilometri pătrați in Oceanul Indian. Cele aproape 1200 de insule sunt o destinație perfectă de vacanță pentru cei care vor să iasă din ritmul tensionat al vieții moderne pentru a regăsi frumusețea nealterată a plajelor catifelate sau a apelor de un turcoaz extraordinar.  Cea mai buna perioadă pentru turism este în timpul sezonului uscat, din decembrie pînă în aprilie. În acest interval temperatura depășește rareori 30 de grade, iar briza aduce cu ea suficientă răcoare pentru a vă asigura tot confortul necesar.
            În Maldive puteți să practicati multe sporturi, de la jetski și surf pînă la snorkeling și parasailing, dar cel mai relaxant lucru este să stați pur și simplu în sezlong la umbra unui palmier.

Искусство и фотография
645

Jos monotonia cu noul Twingo

                Cea mai recentă generație Twingo reiterează spiritul dinamic al modelului originar și cucerește prin suita de calități care înmină practicul cu frumusețea.
                Bilbao, Spania, acolo unde  văzduhul îmbibat cu  spiritul Twinguesque domnește acest orășel din Țara Bascilor, unde zeci de mașinuțe cu desing urban se mișcă mîndre pe străduțele primitoare, care șerpuiesc într-o arhitectură revitalizantă. După un test-drive  avem senzația  că polivalența lui Twigo parcă a împrumutat puțin din stilul invovator și curajos al arhitectectorului Frank Gehry. Avînd un desingn jucăuș cu spații alocate pentru depozitatrea tehnologiilor face să fie ridicat la rangul de partiner urban absolut indispensabil. Noul model renault este sprinten, compact la exterior și încăpător în interior. Dispune de patru locuri veritabile, iar cele din spate sunt independente și culisante ce permit facil compartimentarea spațiului. Portbagajul poate ajunge la un volum de patru ori mai mare decît cel inițial, ceea ce este bun pentru cei cu mare pasiune pentru shopping.