Персональный блог flowers
670

Şi iarăşi TIMPUL…


Tema timpului rămîne a fi mereu actuală. De ce? Pentru că ne plîngem în permanenţă de el şi pentru că mereu nu ne ajunge, şi pentru că, şi pentru că… De ce oare se scurge atît de repede, noi îmbătrînim iar el rămîne mereu acelaşi? 
           Ce am putea spune despre cuvîntul „timp”? Că defineşte cea mai mare noţiune a vremii, de care depinde orişice fiinţă. A luat naştere atunci cînd a apărut pămîntul. Se observă cum sub presiunea lui trec veacuri, se schimbă oamenii, mediul şi nu numai. Dar acest cuvînt a fost tălmăcit din extrema necesitate pe care o are omul şi oricum ar fi interpretat, el tot aşa va rămîne; căci timpul şi cuvîntul sunt nemuritoare.
            Norii negri pleacă, lumea se schimbă, multe se uită, căci timpul aşterne-n urma lor pămînt, doar cuvîntul va rămîne veşnic. Purtat din gură în gură, din generaţie în generaţie, cuvîntul va fi etern; după cum spunea Dumitru Matcovschi ”toate sunt trecătoare în astă lume, unul cuvîntul este veşnic.”
            Niciodată nu-i destul, nu poţi merge în pas cu el şi oricum te-ai strădui nu-l ajungi. Din pricina lui se scurg anii şi veacurile, se schimbă oamenii. Te naşti frumos şi plin de farmec, cu dorinţa de a trăi, dar TIMPUL te împodobeşte cu fulgi albi şi o faţă brăzdată.    
Cicero: „Timpul ce a trecut nu se mai întoarce niciodată” 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.