Персональный блог flowers
1088

La Ialoveni a fost lansat „Centrul de Informare pentru Autorităţile Locale din Moldova".

La data de 3 decembrie curent, la Ialoveni, s-a deschis «Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale din Moldova» care are drept scop principal sprijinirea autorităților locale și ONG-uri din țară în promovarea implementării unor proiecte și a unor parteneriate externe, precum și în atragerea eventualilor finanțatori.
 
Astfel, Centrul va organiza training-uri pentru a informa autoritățile cum trebuie să elaboreze un proiect bun și ulterior să beneficieze de finanțare. De asemenea, angajații centrului vor organiza în diferite raioane ale țării consultări individuale cu cei care inițiază elaborarea unui proiect, iar toată informația privind donatorii, cerințele pentru proiecte, precum și potențialii beneficiari va putea fi accesată pe pagina web www.centruinfo.org
 
La ceremonia de deschidere a Centrului de informare au participat E.S. Ambasadorul Statelor Unite în William H. Moser; viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor Veaceslav Guțuțui, viceministrul de externe al Republicii Polonia Katarzyna Pelczynska-Nalecz, președintele raionului Ialoveni Nicolae Andronachi, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru Tudor Meșină, angajați ai Centrului de Informare și ADR Centru și reprezentanți ai societății civile.

Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale din Moldova este un proiect implementat cu asistența acordată în baza Memorandumului de înţelegere între Moldova și Polonia, semnat la 29 iunie 2012, la Chișinău. Centrul este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, dar se preconizează şi suportul altor parteneri internaţionali. Misiunea Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale (CIAL) este de a asigura autoritățile locale și ONG-urile din Republica Moldova cu toată informația necesară (know-how) care promoveză ideea implementării unor proiecte, dar încă mai caută posibilitatea unor finanțări și parteneri externi. Acest lucru va fi efectuat în trei nivele:
 
I.         Primul nivel prevede crearea unui website care va cuprinde informaţie completă în ceea ce privește donatorii, cerințele lor pentru proiecte (manuale), de asemenea o bază de date a unor potențiali beneficiar care sunt în căutare de parteneri în Republica Moldova și viceversa.
II.          Al doilea nivel constă în organizarea cursurilor (trainingurilor) privind subiectele care sunt în interesul autorităților locale și ONG-urilor care vor aplica pentru finanțare (pregătirea unei aplicații, implementarea unui proiect de success, afacerile cu partenerii, pregătirea unor rapoarte etc). Conținutul detailat al cursurilor se va baza pe cerințele regiunilor.
 
III.       Al treilea nivel va fi bazat pe consultațiile individuale care vor avea loc nu doar în Ialoveni, dar de asemenea și în alte locurile stabilite.


Adresa Centrului este: str. Alexandru cel Bun 33, et. IV (Consiliul raional Ialoveni), MD-6801 Ialoveni, Moldova 
Tel.: 0268 93408, Fax: 0-268-22692; 
Email: krzysztof.kolanowski@solidarityfund.pl, 

via | ialovenionline.md

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.