Персональный блог flowers
697

Ce ne face fericiţi?

Se spune că nu există un răspuns universal valabil la întrebarea «Ce ne face fericiţi?». Deşi fericirea nu este măsurabilă, oamenii pot identifica aspectele din viaţă care le aduc bucurie. Nu e vorba numai de bani, maşini scumpe şi vacanţe de lux, ci mai degrabă de o viaţă liniştită, armonioasă alături de familie, prieteni şi, din cînd în cînd, o ieşire relaxantă în natură. Iată cîteva situaţii care ne crează o stare de spirit bună.
 
În mod surprinzător, rîsul este o sursă de fericire, urmată de mesele servite alături de prieteni. O îmbrăţişare la momentul potrivit aduce şi ea bucurii imense, la fel ca lectura şi plimbările. În ciuda materialismului care domină la nivel social, iată că oamenii încă mai identifică surse de fericire în activităţi sau gesturi care fie nu costă nimic, fie sînt, de multe ori, trecute cu vederea şi considerate nesemnificative.
 
Lectura unei cărţi bune, plimbările relaxante pe plajă, un apus sau un răsărit de soare surprins alături de persoana iubită, mirosul ierbii proaspăt tunse sau răsfoitul fotografiilor vechi, toate sînt răspunsuri la fel de valabile la întrebarea «Ce ne face fericiţi?».
 
Mediul complicat şi plin de stres în care trăim ne face să atragem atenţia la lucrurile care contează cu adevărat, cele care nu costă nimic şi care ne aduc cea mai profundă fericire: familia, prietenii şi natura. Relaţiile apropiate cu cei dragi sînt de fapt cele mai importante şi îngrijitul copiilor sau nepotilor primează în faţa muzicii preferate sau realizării profesionale.
Deloc surprinzător este faptul că majoritatea oamenilor au făcut legatura între fericire şi sănătate. O sănătate de fier este întotdeauna asociată cu o stare de bine şi cu poftă de viaţă, în timp ce oamenii cu o stare de sănătate precară nu se pot bucura de micile plăceri ale vieţii.
 
Nu în ultimul rînd, majoritatea oamenilor consideră că fericirea este în totalitate rezultatul propriei voinţe şi nu un dar al destinului. Cu alte cuvinte, fiecare are control deplin asupra propriei stări de fericire, iar simţul controlului creşte proporţional cu vîrsta. De asemenea, cei ce simt că îşi stăpînesc viaţa pînă în cele mai mici detalii sînt mai fericiţi decît cei care nu deţin controlul asupra propriului destin.
 
Percepţia fericirii se schimbă, însă, odată cu înaintarea în vîrstă. Ceea ce ne face fericiţi la 20 de ani, ne plictiseşte la 50 de ani şi invers. Tinerii sînt exaltaţi de situaţiile intense, stimulante, pline de aventură şi adrenalină.Odată cu trecerea anilor, începem să asociem fericirea cu liniştea sufletească, armonia cu cei dragi şi multumirea adusă de o viaţă realizată, cu impliniri pe toate planurile. Cu alte cuvinte, sîntem fericiţi cînd tragem linia şi constatăm că nu ne-am irosit viaţa, ci am avut realizări importante în tot ce ne-am propus.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.